Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,77 Ft
Euró
396,44 Ft
Font
468,88 Ft
Bitcoin
65,618 $

Dobrev Klára Magyar Péterről: Egy másik Fidesszel nem lehet rendszert váltani

Dobrev Klára az ATV Egyenes Beszéd című műsorában beszélt Magyar Péterről, hogy miért gondolja azt, hogy a Tisza Párt vezetője a Fidesz embere.

...svg content...Fotó: Facebook/Dobrev Klára
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Dobrev azt mondja, tisztában van vele, hogy sokan azt mondják, számítottak Szentkirályi visszalépésére, addig őt nagyon meglepte. Hozzátette, leginkább az döbbentette meg, hogy szerinte hónapokon át elhitették az ellenzéki szavazókkal, hogy Vitézy Dávid egy baloldali politikus, aki kormányellenes, majd egy perc alatt nekitámadtak Budapestnek.

Ijesztőnek nevezte azt a szisztematikus tudatosságot, amivel ezt felépítették, legalábbis Dobrev szerint ez az egész egy eltervezett folyamat volt. Megjegyezte, minden alkalommal, amikor az ellenzéki együttműködés léket kap, megjelenik valaki azzal, hogy az ellenzéket kell leváltani. „Megjelenik valaki, hogy mindenki takarodjon el, vagy a Fideszt a Fidesszel kell a jobboldalról leváltani, akkor drámai, mennyire megerősödik Orbán Viktor.” Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

Azt mondja, a miniszterelnök rendszerét nem lehet egy másik Fidesszel leváltani, amivel egyértelműen Magyar Péterre utalt, akit a kormány embernek lát, akárcsak Gyurcsány Ferenc, a DK másik vezetője.

Magyar, aki egy új támogatói rendszert jelentett be a Tisza Párt számára, azt állítja, egyedül is képesek lesznek győzni 2026-ban. Dobrev erre azt felelte, nem szereti az ehhez hasonló magatartást, pökhendinek nevezte, és nemigazán hisz abban, amit Magyar mond. „Aki az ellenzéket eltüntetni akarja, az Orbán rendszerét erősíti.”

Továbbra is azt az utat akarja követni, melyen belül egyesítik az ellenzéket, ami láthatóan 14 éve nem sikerül, és amikor látszólag megvolt a nagy összefogás 2022-ben, óriási bukás lett a vége. Dobrev szerint itt az idő, hogy Magyar bizonyítsa Budapesten, a Fidesz ellen van, amit csak azzal tehet meg, ha Karácsonyra szavaz.

Ő azonban egyik jelöltre sem voksol, és minden módon elítéli a Gyurcsány-korszakot, így a DK-val sincs dolga, de más pártok felé sem nyitott. Azt is mondja a DK vezetője, hogy Magyar ott állít megyei listákat, ahol már legyőzték a kormányt, amit szintén nem ért.

Karácsony Gergely tartotta a szavát, kérvényezte a főpolgármester-választás megismétlését

Noha az újraszámlálás után is ő nyerte a választást, a főpolgármester tartotta magát korábbi ígéretéhez, új választás kiírásáért folyamodott.