Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
371,38 Ft
Euró
397,59 Ft
Font
471,06 Ft
Bitcoin
65,922 $

Szentkirályi maga döntött a visszalépésről, de egyeztetett Orbán Viktorral

Szentkirály Alexandra saját maga döntött úgy, hogy visszalép Vitézy Dávid javára, amiről Orbán Viktor miniszterelnökkel is egyeztetett.

...svg content...Fotó: Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje sajtótájékoztatót tart a Mennyi pénz folyik el Gyurcsány embereire a Városházán? címmel Budapesten, a Madách téren 2024. május 29-én. MTI/Kovács Attila
Belpolitika

Kiss László

Szerkesztő

Szentkirályi Alexandra visszalépett a választások előtt Vitézy Dávid javára, aki egy rendkívüli sajtóeseményen beszélt arról, hogy szerinte ezt Karácsony Gergelynek kellett volna megtennie. A válasz nem váratott sokáig magára, Karácsony a Fidesz emberének tartja Vitézyt, és továbbra is magabiztos a győzelmét illetően.

Gyurcsány Ferenc ugyancsak azt mondja, Vitézy a Fidesz jelöltje, amit mindkét fél tagad. Szentkirályi is, aki jobban látta visszalépni, mert elemezvén a helyzetet, ez adja meg a legjobb lehetőséget arra, hogy új főpolgármestere legyen Budapestnek. Soron kívül Hivatalos: Ukrajnának vissza kell adni a kárpátaljai magyaroktól elvett jogokat

„A napokban világossá vált, hogy valódi esély van változást elérni Budapesten. Ez a változás most úgy lehetséges, ha nem oszlanak meg a változást akaró szavazatok. Le kell váltanunk Karácsony Gergelyt, és ki kell szabadítanunk a várost Gyurcsányék fogságából, különben újabb 5 éven keresztül fognak a fővároson élősködni.” – idézte az Index Szentkirályit.

Egyedül döntött Szentkirályi a visszalépésről

„Gyurcsány embereinek kisöpréséhez kulcsfontosságú a Fővárosi Közgyűlésben egy erős Fidesz-frakció.” – emelte ki a korábbi kormányszóvivő, aki arra kéri az embereket, szavazzanak Vitézy Dávidra vasárnap. „A Fidesz fővárosi listavezetőjeként folytatom a kampányt. Arra kérem minden támogatómat, hogy a főpolgármesteri szavazólapon Vitézy Dávidra, a listás szavazólapon pedig az általam vezetett Fidesz–KDNP-listára szavazzon. A döntésemet nem előzte meg semmilyen egyeztetés Vitézy Dáviddal.”

A Telexnek is sikerült elérnie Szentkirályit, aki épp Deutsch Tamással beszélgetett egy teraszon a fővárosban, de pár kérdés erejéig a lap szolgálatára állt, melynek ideje alatt azt is megtudhattuk, hogy ez egy személyes döntés volt a részéről, amit ő maga hozott meg. Természetesen egyeztetett erről azzal a személlyel, akitől a felkérést kapta, vagyis Orbán Viktor miniszterelnökkel.

Ami pedig Vitézy Dávidot illeti, évek óta semmilyen formában nem egyeztetett vele. Egyértelművé tette, a stábjában lévők sem egyeztettek Karácsony riválisával, mondván, ha ő nem tette, akkor a többiek miért tennék. Politikailag és személyes szinten is jó lépésnek gondolja azt, ahogyan döntött, mert valós esély nyílt a jelenlegi budapesti rendszer megváltoztatására.

Kiütéssel nyert Németország Skócia ellen az Eb első meccsén

Németország a legkisebb esélyt sem adta meg arra Skóciának az Európa-bajnokság első mérkőzésén, hogy meglepetést okozzon.