Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,786 $

Karácsony súlyos állításokat tett Szentkirályi visszalépését követően

Karácsony Gergely súlyos állításokat tett Szentkirályi Alexandra visszalépését követően, amivel Vitézy Dávid óriási előnybe kerülhet.

...svg content...Fotó: Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje a Wintermantel Zsolttal, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetőjével, "A nagykörúton belüli szakaszról is kitiltaná az autósokat Karácsony Gergely" címmel tartott közös sajtótájékoztatón a Blaha Lujza téren 2024. május 28-án. MTI/Lakatos Péter
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Igencsak felgyorsultak az események a választási hajrában, Szentkirályi Alexandra már nincs a főpolgármesteri jelöltek között, visszalépett Vitézy Dávid javára, aki röviddel ezután reagált is a bejelentésre. Hosszasan taglalta, nem fog koalícióra lépni a Fidesszel és a DK-val sem, addig Karácsony Gergely számára nem maradt más, mint a remény.

„Vége hát a színjátéknak, ahogy szóltunk előre: megszületett a sötét és cinikus politikai alku. Vitézy Dávid a Fidesz, a NER és a hatalom jelöltje.” – írta nem túl boldogan Karácsony, akire erősen kritikus órák várnak, mert ebből a helyzetből nyernie több mint nehéznek ígérkezik, amivel valószínűleg maximálisan tisztában is van. Soron kívül Folyamatosan melegszik a Balaton vize, valahol már csaknem 23°C-os

Karácsony azt állítja, a Fidesz ezzel elárulta a választóit, de szerinte Vitézy és Ungár szintén megpróbálta becsapni az embereket. „Ez az alku a választók elárulásán és átverésén alapul. A Fidesz úgy árulta el a választóit, ahogyan elárulta Budapestet az elmúlt öt évben. Vitézy és Ungár pedig megpróbálta becsapni a választóit azzal, hogy ellenzéki várospolitikának hazudtak egy hatalmi játszmát.”

Újabb súlyos állításokat tett Karácsony, aki azt mondja, a kormánynak a szakrendelőkre fáj a foga, illetve központosítani akarják a színházakat, akárcsak a kulturális intézményeket. „Tudjuk, hogy a Fidesz meg fogja kérni ennek árát Vitézytől, az Orbán-Ungár paktumot Budapesttel akarják megfizettetni.”

„A kormánynak fáj a foga a kerületi szakrendelőkre, központosítani akarják a színházainkat és a kulturális intézményeinket, az ingatlanos oligarcháik, Tiborcz, Schmidt Mária, Garancsi Budapest kárára üzletelhet, és ahogy eddig, úgy ezután is számíthat Vitézy Dávid megbízásaira Mészáros Lőrinc. Ismerjük a módszereiket, tudjuk, hogy ez a paktum valódi ára.”

Arra kéri az embereket, hogy még ebben a helyzetben is szavazzanak rá, de immáron a viták előtti magabiztossága eltűnni látszik. Korábban nagyon magabiztos volt, hogy övé lesz a győzelem, viszont a nyílt viták óta mintha minden megváltozott volna. „Én hiszem, hogy a budapestiek átlátnak a szitán. Azt kérem csak, senki ne hagyja magát megvezetni, becsapni. A tét az, hogy hagyjuk-e, hogy a hatalom elfoglalja magának a városunkat. A tét az, hogy kiállunk-e továbbra is magunkért, kiállunk-e Budapest értékeiért és elveiért. A tét az, hogy megőrizzük-e Budapestet szabad, zöld és szolidáris helynek. A hatalom emberei, vagy az emberek hatalma. Erről szavazunk most vasárnap.”

Karácsony Gergely egyvalakinek külön köszönetet mondott

Egyvalakinek különösen nagy hálával tartozik Karácsony Gergely, aki őszintén beszélt erről egy nyílt posztban.

Nagy rangadót rendeznek vasárnap délután az Európa-bajnokságon

Azok, akik egy igazán jó mérkőzésre vágynak, semmiképpen nem hagyják ki a Lengyelország-Hollandia mérkőzést az Európa-bajnokságon.