Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,31 Ft
Euró
392,84 Ft
Font
459,13 Ft
Bitcoin
62,252 $

Szakértők szerint Taylor Swift és Beyoncé dalai életet menthetnek

Szó szerint életet menthetnek Beyoncé „Virgo’s Groove” és Taylor Swift „You’re Losing Me” című dalai, legalábbis ezt állítják az American Heart Association (AHA) szakértői.

Fotó: Instagram / Taylor Swift
Egészség/Életmód

Szabó Kata

Szerkesztő

A kutatók szerint a két dal percenkénti ütemszáma (bpm) 100 és 120 között van, ami megfelel annak a sebességnek, amellyel a mellkaskompressziót kell végezni, ha valaki esetében újraélesztésre van szükség. Különösen Swift számának 103-as bpm-jét tartják a megfelelő tempónak.

Hogyan segíthetnek ezek a számok?

Ha valaki olyan helyzetbe kerül, hogy újraélesztést kell végeznie, hívja a mentőszolgálatot, és amíg kiérkeznek, csak nyomja erősen és gyorsan a mellkas közepét ezeknek a daloknak a ritmusára, javasolja az AHA. Soron kívül Tavaszias időben rendezik a téli Balaton-átúszást

Az AHA további ideális dalokat is ajánl az eljáráshoz, a már említetteken kívül Beyoncé „Break My Soul” és Taylor Swift „Welcome to New York” és „Sparks Fly” című számai is nagy segítséget nyújthatnak, már amennyiben valaki kiválóan ismeri ezeket a dalokat.

A listán szerepel még a „Poker Face” és a „Just Dance” Lady Gagától, az „Uptown Funk” Bruno Marstól, a „Rhythm Nation” Janet Jacksontól, az „I Wanna Dance With Somebody” Whitney Houstontól és az egyik legnépszerűbb újraélesztő-szám, a „Stayin Alive” a Bee Gees-től.