Dollár
395,33 Ft
Euró
412,92 Ft
Font
481,69 Ft
Bitcoin
17,124 $

Koronavírus – több gyógyult kisgyerek is súlyos komplikációkkal került vissza a kórházba

Budapest, 2020. október 2. Vizsgálatra váró betegek a sürgősségi osztályon a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet felújított részlegében az egészségügyi intézmény fővárosi Üllői úti telephelyén 2020. október 2-án. MTI/Máthé Zoltán
not image

Kulcsár Péter

2021. január 24. - 16:20

Habár a koronavírus-fertőzés tünetei többnyire egy-két hét alatt elmúlnak, vannak esetek, amikor sajnos az úgynevezett elhúzódó covid-betegség következtében akár hónapokkal később is felbukkanhatnak a kellemetlen panaszok.

Az RTL Klub Híradójának legutóbbi riportjából megtudhattuk, hogy Magyarországon több olyan gyermek is súlyos szövődményekkel került be az intenzív osztályra, akik korábban elkapták a koronavírust, viszont tünetmentesnek bizonyultak.

Soron kívül Még mindig magas arányban isszák az energiaitalokat az iskolás gyerekek

A Heim Pál Gyermekkórházban mindezidáig 40 olyan koronavírus-beteg gyereket kezeltek az orvosok az intenzív és belgyógyászati osztályokon, akiknél súlyos gyulladásos komplikációk alakultak ki a fertőzés diagnosztizálása után.

Cikkünk írásának pillanatában hét gyereket ápolnak sokszervi gyulladással, közülük az egyik fiatalkorú intenzív osztályon fekszik.

A súlyosabb fertőzések esetében csupán hat héttel a hazaengedést követően lehetséges megmondani, hogy teljesen felgyógyultak-e a betegségből.

Az elhúzódó covid fő tünetei közé tartozik a légszomj, a fáradékonyság, az ízületi és izomfájdalmak, a koncentrációs zavarok, valamint szűnni nem akaró száraz köhögés.

Szakértők azt javasolják, hogy akik a koronavírusból való felépülés után sem érzik magukat jól, mindenképpen beszéljék meg kezelőorvosukkal a tünetek enyhítésére irányuló terápiás lehetőségeket, mivel a panaszok néha maguktól hónapokig nem tűnnek el.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.