Már csak néhány nap, és felemelkedhet az új Starship-rakéta

SpaceX
not image

Kulcsár Péter

2021.május.13 - 16:10

A SpaceX mérnökei gőzerővel dolgoznak azon, hogy ismét kilőhessék az SN15 prototípust, amelyre minden bizonnyal május végéig sor kerülhet.

A Teslarati magazin szúrta ki, hogy a vállalat soron következő tesztrepülése jóval hamarabb megtörténhet, mint azt korábban feltételezték, bár a hivatalos időpontról egyelőre nem esett szó.

A SpaceX vezérigazgatója, Elon Musk korábban Twitter-bejegyzésében arról írt, hogy hamarosan ismét repülhet az SN15, ami arra utalhat, hogy a prototípus lehet az első Starship-rakéta, amelyet egymás után kétszer is felhasználtak tesztelésre.

Az SN15 május 5-én nagyjából 10 kilométeres magasságba szállt fel a cég dél-texasi, Boca Chica-i hadiszállásáról, ezáltal komoly előrelépést értek el a Hold- és Mars-missziókra szánt egység fejlesztése terén.

Úgy tűnik tehát, hogy már csak napok választhatnak el minket attól, hogy ismét láthassuk a modul éles bevetését, ezért nem árt bekészíteni a pattogatott kukoricákat, beizzítani a SpaceX hivatalos YouTube-csatornáját, és figyelni, mikor startolhat el a küldetés.