Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

A SpaceX sikeres tesztet hajtott végre a Starship gigantikus hajtóműveivel

Könnyen meglehet, hogy ezzel a teszttel egy új rekordot is felállítottak, ugyanis még nem volt olyan űrrakéta, mely ekkora tolóerőt produkált volna.

Akár a jövő hónapban felküldheti az űrbe Elon Musk a Starshipet

A Starship indítása nagy lépés lehet az űrkutatásban. 

Musk videón szemléltette, így fog kinézni egy Starship kilövés

A SpaceX szerint az újrafelhasználható rendszer rendelkezésre állása kulcsfontosságú egy olyan jövő eléréséhez, amelyben az emberiség a csillagokat kutatja.

Elon Musk elmondta, szerinte mikor szállhatunk le a Marson

Bár a multimilliárdos szeret túl nagyokat ígérni, a Starship eddig elnémította a kétkedőket.

Csempedarabok hullottak le a Starship űrhajó prototípusának tesztelésekor

Úgy tűnik, egyelőre még nem 100 százalékos a SpaceX hatalmas űrhajója, az S20 névre keresztelt egység, a hétfői teszteléskor ugyanis hatalmas cafatok estek le a modulról.

További Hírek

Kizárólag űrturizmusra tervezett Starship űrhajókat építhet a SpaceX

Az amerikai űrvállalat bejelentette, hogy az Insipiration4-misszió sikerességén felbuzdulva elképzelhetőnek tartják, hogy a jövőben akár Starship űrhajókon is utazhassanak az univerzumbéli kalandokra vágyó személyek.

Óriási robotpálcikákkal csípheti meg a SpaceX a Starship hordozórakétáját

Az űrvállalat alapítója és vezérigazgatója szerint a soron következő tesztrepülés alkalmával egy egészen eltérő módszerrel kaphatják el a Starship hordozórakétáját.

Tíznél is több missziót terveznek a Marsra a Starship űrhajóval

A SpaceX ambiciózus célokat tűzött ki, terveik szerint ugyanis legalább 12 alkalommal embert vagy különböző rakományokat juttathatnak ki a világűrbe.

Renderfotókon csodálhatjuk meg, miként tölti fel egymást két Starship űrhajó

Egy lelkes rajongó egészen különleges fotót posztolt nemrég Twitterére, melyen az látható, amint két Starship űrhajó feltölti egymást üzemanyaggal.

Lenyűgöző fotót osztott meg a Super Heavy boosterről Elon Musk

Hamarosan az utolsó alkatrész is a helyére kerülhet a Starship űrhajó kilövésére és pályára állítására megalkotott Super Heavy boosteren, mely rakéta minden idők egyik leghatalmasabb modulja lehet.

Kigurult a hangárból a SpaceX hatalmas Starship űrhajója

Egyre közelebb kerültünk ahhoz, hogy megkezdjék a tesztrepüléseket a SpaceX ambiciózus prototípusával, a felhőkarcoló nagyságú Super Heavy boosterrel.

Veszélyesnek minősítette az űrrepülési bizottság a Starship kilövőállomását

Az amerikai Szövetségi Repülési Igazgatóság (FAA) szerint a texasi Boca Chicában felállított űrbázison kizárólag saját felelősségére folytathat kilövéseket a SpaceX.

Óriási űrteleszkóppá változtathatják a Starship űrhajót

Elon Musk újabb tervvel állt elő, ambiciózus elképzelései szerint ugyanis a Hold és a Mars meghódítására megalkotott űrhajóval akár részletes univerzumbéli megfigyeléseket is végrehajthatnak majd.

Készen áll a SpaceX Super Heavy boostere a kilövésre

Hamarosan elszállíthatják az összeszerelő hangárból a hatalmas monstrumot, és áthelyezhetik a kilövőállomásra, ahonnan megkezdhetik az ambiciózus tesztrepülés első fázisát.

Kiderült, mikor lövik ki a világűrbe az új Starship űrhajó boosterét

A SpaceX elnöke, Gwynne Shotwell bejelentette, hogy a Starship belső magjának számító űrszerkezet első tesztrepülése júliusban veheti kezdetét.