Clouds
21 Budapest
Dollár
346,81 Ft
Euró
370,65 Ft
Font
431,44 Ft
Bitcoin
27,128 $

Kiderült, hogyan hűlt le a korai univerzum a forrongó plazmától

A korai világegyetem lehűlése során buborékok jöttek létre a plazmából álló masszában, amelyek gravitációs hullámokat váltottak ki – ezek még ma is észlelhetőek lehetnek.

Saját rakétájával a világűrbe utazik júliusban Jeff Bezos

Az Amazon és a Blue Origin alapítója és vezérigazgatója bejelentette, hogy részt fog venni az űrrakétával tervezett következő misszión.

Az extrém űrbéli időjárás veszélyeztetheti a Hold-missziók sikerességét

Az egyik legújabb brit tanulmány szerint az emberi küldetések nemcsak logisztikai szempontból lesznek körülményesek, hanem az asztronauták életét is megkeseríthetik az egyre gyakoribb napszelek, amelyek a Holdat is elérik.

Már készül a Starship legújabb boostere, amivel a Holdat célozhatják meg

A SpaceX Boca Chica-i bázisán javában zajlanak a munkálatok, a mérnökök állítólag már a Super Heavy booster legújabb prototípusát fejlesztik.

Elküldte az első képeket a Marsról a kínai lander

Újabb mérföldkőhöz érkezett a kínai űrkutatás, nemrég ugyanis a vörös bolygón talajt érő Csuzsung marsjáró révén sikeresen elkészítették az első felvételeket a kietlen tájról.

További Hírek

Dühösek a Boca Chica-i lakosok, amiért Elon Musk űrkikötővé változtatja a települést

Egyátlalán nem tetszik a texasi falu lakóinak, hogy az amerikai techguru űrközponttá alakítja a környéket.

Részsikert értek el a SpaceX konkurenciájának számító Rocket Lab mérnökei

Bár a Rocket Lab Electron nevű boosterének huszadik tesztrepülése kudarcba fulladt, és a rakétát nem tudták megfelelő módon irányítani, az első fázist mégis sikeresen visszajuttatták a kijelölt helyre.

Felkerült az egyik utolsó tükördarab is a James Webb űrtávcsőre

Először tárta ki teljes terjedelmében hatalmas tükörszárnyait a James Webb űrteleszkóp, még mielőtt év végén kilőnék az egységet a világűrbe.

Lenyűgöző videón csodálhatjuk meg a Nap koronakitöréseit

A NASA Solar Orbiter űrszondájának köszönhetően pazar felvételeken csodálhatjuk meg, amint a Nap koronakidobódásai végignyaldossák a környező univerzumot.

Oroszország rendezheti az első filmet a világűrben

Hiába szeretné az Egyesült Államok Tom Cruise révén leforgatni az első mozifilmet az univerzumban, a Nemzetközi Űrállomáson valószínűleg az oroszok megelőzhetik riválisukat.

Nemzetbiztonsági veszélyeket rejt magában a kínai űrállomás

Az Egyesült Államok nemzeti hírszerzési igazgatója legutóbbi jelentésében arról írt, hogy a világűrben felépítendő kínai űrállomás komoly veszélyekkel fenyegetheti az USA-t.

Gyönyörű felvételeken csodálhatjuk meg a Starship űrrakéta felszállását

Pazar videót tett közzé a SpaceX hivatalos YouTube-csatornáján, melyen megnézhetjük, miként hódította meg az SN15 prototípus az eget.

Elkezdték a magyar űrkatonák kiképzését

Befejeződött a Debreceni Egyetemen a "Bevezetés az űreszközök üzemeltetésébe" tanfolyam, így kijelenthetjük, hogy hamarosan masírozhatnak hazánkban az első magyar űrkatonák.

Csillagközi plutónium maradványaira bukkantak a Csendes-óceánban

Kutatók szerint a radioaktív anyag valószínűleg egy távoli szupernóva-robbanást követően kerülhetett az óceán mélyére.

Egy japán milliárdos bevásárolta magát a Nemzetközi Űrállomásra

Maezava Juszaku csütörtökön bejelentette, hogy történelmi mérföldkőhöz érkezett, ugyanis megvásárolta jegyét a Nemzetközi Űrállomásra azelőtt, hogy a SpaceX Starship űrhajójával a Holdra látogatna.