Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,50 Ft
Euró
390,19 Ft
Font
463,02 Ft
Bitcoin
66,961 $

Esélyt sem adott Spanyolország a horvátoknak, simán hozták az első Eb-meccsüket

A spanyol válogatott a németekhez hasonlóan még csak esélyt sem adtak az ellenfelüknek, magabiztosan hozták a 3 pontot a B-csoportban az Európa-bajnokságon.

...svg content...Fotó: EPA/FILIP SINGER
Sport
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Németország játszhatta az első válogatott mérkőzést az Európa-bajnokságon Skócia ellen. Végül gálát rendeztek a házigazdák, amivel komoly üzenetet fogalmaztak meg az ellenfelek részére, és ez nemcsak a magyar és a svájci válogatottra értendő, akik szombaton feszültek egymásnak Kölnben.

A Marco Rossi vezette csapat egy igen gyenge első félidőt zárt, ami sokba került. Ha mindkét félidőben úgy játszanak Szoboszlaiék, mint a másodikban, akár nyerhettek is volna, de 3-1 lett a vége. Varga Barnabás is rendkívül csalódottan nyilatkozott, többet várt ennél, akárcsak Sallai Roland, nem tudták hova rakni az első 45 percet. Soron kívül Elképesztő motoros tömeg jelent meg a felrúgott kisfiú lakhelyén Jászberényben

Még mindig van hátra két mérkőzés, és noha Németország a következő ellenfél, semmit sem vehetünk biztosra. Ennek kapcsán Rossi is figyelmeztette azokat, akik már most leírják őket, mert az előző Eb-n is bizonyították, hogy mindig van visszaút.

Nem volt esélye a horvátoknak

A horvátok számára nem volt visszaút szombat este, a spanyolok a vártnál is könnyebben múlták felül őket. Modric zsenialitása sem segített, akinek ez az utolsó Európa-bajnoksága, és igyekszik szépen búcsúzni a tornától, ami lehetséges, hogy ideje korán meg fog történni, mert ez egyelőre kevés tőlük.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Lassan indultak be az események, majd pár perc leforgása alatt szinte minden eldőlt, amikor Morata a 29. percben, majd Ruiz a 32. percben beköszönt. A horvátok rövidzárlata sokba került, és amikor úgy tűnt, kijöttek a gödörből, az első félidő lefújás előtti pillanataiban Carvajal Yamal passzát bevetődő mozdulattal értékesítette, így már 3-0 volt az állás.

A 80. percben Petković büntetőt rúghatott, amit kihagyott, viszont Simón rossz helyre ütötte a labdát, ami visszakerült a támadó elé, aki akkor már nem hibázott. Hiába az öröm, szabálytalanság miatt elvették a gólt, így maradt a 3-0, ami egyúttal a végeredmény is. Az Eb történetének legfiatalabb játékosa, a Barcelona sztárja, a 16 éves Yamal majdnem gólt lőtt, de így is kiosztott egy gólpasszt és az egyik legjobb volt. A csoport két másik szereplője, Olaszország és Albánia este 21 órától csapnak össze, ami papíron egy nagyon sima olasz győzelmet ígér.