Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,50 Ft
Euró
390,19 Ft
Font
463,02 Ft
Bitcoin
66,961 $

Kiütéssel nyert Németország Skócia ellen az Eb első meccsén

Németország a legkisebb esélyt sem adta meg arra Skóciának az Európa-bajnokság első mérkőzésén, hogy meglepetést okozzon.

...svg content...Fotó: Szurkolók a labdarúgó Európa-bajnokság Németország - Skócia nyitómérkőzésén a kölni szurkolói zónában 2024. június 14-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Sport
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Nagelsmann semmit nem bízott a véletlenre, egy igen erős csapatot küldött pályára, többek között a hamarosan visszavonuló Kroosszal, aki ezúttal is kiválóan játszott. Sokat tett hozzá ahhoz, hogy a német gépezet ennyire olajozottan működött. A 80. percig lehetett pályán, és olyannyira meggyőző volt a játéka, hogy a több mint 100 passzából csak egy volt rossz.

Már az első percben nagy helyzetbe kerültek a hazaiak, de a gólra sem kellett sokat várnunk. A 10. percben Kimmich pontos legurítását követően Wirtz talált be a kapuba, és ezzel le is került a teher a németek vállairól, hiszen hazai pályán mindenki címet vár a csapattól, különösen az elmúlt évek csalódásai után. Soron kívül Elképesztő motoros tömeg jelent meg a felrúgott kisfiú lakhelyén Jászberényben

Musiala nem egész 10 perccel később Havertz passzából köszönt be, és ezzel mondhatni eldőlt az összecsapás sorsa. A 44. percben, a rendes játékidő vége előtt 1 perccel Porteous kapott piros lapot, miután lerúgta Gündogant. Félő volt, hogy a csapat klasszis vezére lesérül, ám a szurkolók megnyugodhattak, folytatni tudta a játékot.

A játékvezető visszanézte a 16-oson belül történt szituációt, majd büntetőt ítélt, addig Porteous miatt emberhátrányba kerültek a skótok. Havertz, a második gól előkészítője magabiztosan értékesítette a büntetőt, és ezzel még mindig nem volt vége, mert a csereként beállt Füllkrug szinte azonnal gólt lőtt a 68. percben. Ugyan a 76. percben duplázott, a VAR-os elemzés végén elvették a gólját.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Nem volt igazán benne a játékban, hogy Skócia szépíteni fog, márpedig megtörtént Rüdiger öngóljával. Egy furcsa mozdulat végén fejjel a saját kapujába rakta a labdát, így 4-1-re módosult az állás, amiből 5-1 lett a szintén csereember Emre Can góljával. Németország ezzel hozta a kötelezőt, addig a csoport két másik résztvevője, Magyarország és Svájc szombaton ütköznek meg.