Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,21 Ft
Euró
393,53 Ft
Font
457,49 Ft
Bitcoin
66,631 $

Sírva beszélt távozásról a Real Madrid játékosa, Vinícius Junior azonban tovább harcol

Nem csillapodnak a Vinícius körüli botrányok, nehezen viseli a helyzetet a brazil labdarúgó.

MTI/EPA/Kiko Huesca
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A rasszista támadások és a faji megkülönböztetés elleni küzdelem Vinícius Junior mindennapjainak a részévé vált. Mint arról Fabrizio Romano beszámolt, a Real Madrid és a brazil válogatott játékosa legutóbbi sajtótájékoztatóján könnyek között vallott a nehézségekről, és arról is, hogy nem adja fel.

A Spanyolország elleni felkészülési meccs apropójaként a brazil válogatott szövetségi kapitánya is elmondta véleményét a Viníciust ért rasszista támadásokról, Dorival Junior úgy vélekedett, hogy a hatóságoknak szigorúbban kellene fellépniük, a spanyoloknak pedig nem szabad hagyni, hogy néhány renitens drukker lerombolja a róluk kialakult pozitív képet. Soron kívül Kiürítettek egy budapesti általános iskolát, 30-35 gyereket vittek kórházba

Most Vinícius maga is megszólalt az ügy kapcsán, érzelmes nyilatozatot adva: „én csak focizni akarok, mindent megtenni a csapataimért és a családomért, és nem akarom azt látni, hogy a feketék szenvednek” – fogalmazott, hozzátéve, hogy a labdarúgásnál csak a rasszizmus elleni küzdelem fontosabb.

A 23 éves játékos szerint egyértelműen a rasszista drukkerek vannak kisebbségben, ám problémának tartja azt, hogy a spanyol törvények nem szankcionálják kellőképpen a viselkedésüket. Emiatt pedig lassan már elmegy a kedve a labdarúgástól, különösképp attól, hogy Spanyolországban focizzon.

„De nem fogom elhagyni a Real Madridot, mert ez az, amit a rasszisták igazán akarnak. Erős maradok és folytatom a harcot a megkülönböztetés ellen a világ legjobb klubjában” – fogalmazott könnyek között Vinícius, aki azt is elárulta, korábban megfordult a fejében, hogy távozik a csapattól.