Ronaldo egy 21 millió forint értékű krioterápiás berendezéssel tartja magát formában

Fotó: MTI/AP/Dave Thompson
not image

Borbély Fanni

2021. október 9. - 13:02

Ronaldo a hideget hívja segítségül, hogy csúcsformában maradjon.

A 36 éves játékost három élvonalbeli mérkőzésen szerzett három góljával a Premier League szeptemberi hónap játékosának választották, és ez a második, Old Traffordon töltött időszakát is remekül indította. Ronaldo még mindig nem mutatja a hanyatlás jeleit, és a pályán kívüli kiváló kondíciója óriási szerepet játszik abban, hogy szezonról szezonra elképesztő számokat produkál.

A Sun értesülései szerint ugyanis a portugál szupersztár átszállíttatta 50 ezer fontos (21 millió forint) krioterápiás berendezését régi otthonából, az olaszországi Torinóból a Manchesterben bérelt villájába. A kamrát az emberi szövetek rehabilitációjának és kezelésének elősegítésére használják, és akár -200 Celsius-fokos hőmérsékletet is képes elérni.

Ezt követően folyékony nitrogént pumpálnak a hengert körülvevő levegőbe, hogy lehűtsék a csatár testét, de a sportolók legfeljebb öt percet tölthetnek a kamrában, különben komoly egészségügyi problémákat kockáztatnak. Ahogy arról a Sportsmail augusztusban beszámolt, Ronaldo jellemzően csak három percet tölt a kamrában -160C-os hőmérsékleten.

A kezelés fokozza a vérkeringést és javítja az immunrendszert, valamint csökkenti a fáradtságot és segíti a sérülések gyorsabb gyógyulását. Ronaldo még 2013-ban kezdte el használni a berendezést, amikor a Real Madridnál volt, és a Sun hozzáteszi, hogy a kamra átszállítása volt az egyik “első számú prioritása”, mivel a portugál pontosan tisztában van a Premier League fizikai igénybevételével.

Ronaldo hihetetlen fizikumának másik kulcsa a diéta: a legjobb autóknak is megfelelő üzemanyagra van szükségük, és Ronaldo számára ez napi hat magas fehérjetartalmú, magas gabonatartalmú, alacsony zsírtartalmú mini-étkezést jelent, mindezt egy személyes dietetikus ajánlása alapján, aki már a Real Madridos korszaka óta vele van.

“Egyél rendszeresen. Fontos, hogy az energiaszintet magasan tartsuk” – mondja a portugál legenda. Reggelire a sajtot, a sonkát és az alacsony zsírtartalmú joghurtot részesíti előnyben, és különösen szereti a halat, a sok gyümölcsöt és zöldséget – szigorúan mindig frissen. Ezen felül nem iszik alkoholt, csak vizet, és kerüli a cukros italokat vagy nassolnivalókat.