Clouds
21 Budapest
Dollár
344,43 Ft
Euró
369,39 Ft
Font
428,66 Ft
Bitcoin
25,796 $

Remek hír: a Pfizer oltóanyaga bizonyítottan 97 százalékos hatékonysággal bír

MTI/Rosta Tibor
Külföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcinája a korábban véltnél is nagyobb védelmet nyújt a tüneti kezelésben, 97 százalékos hatékonysággal – derül ki a gyógyszergyártó csütörtökön közzétett valós bizonyítékaiból.

Izrael nemzeti oltási kampányának január 17. és március 6. közötti adatainak vizsgálatával a Pfizer/BioNTech megállapította, hogy a tünetmentes betegség elleni prevenció is sikeresnek bizonyult, ugyanis elérte a 94 százalékos hatékonyságot.

Soron kívül Földrengés volt Horvátországban

Egy korábbi, valós kutatás, mely 2020. december 20. és 2021. február 1. közötti adatokat használta fel, kimutatta, hogy a tüneti betegség 94 százalékban, a tünetmentes betegség pedig 92 százalékban volt megelőzhető – írja a Barron’s.

A két gyógyszeripari vállalat közleményében úgy fogalmazott, ez az átfogó valós bizonyíték rendkívül fontos lehet a világ országai számára, mivel egy évvel azután hajtják végre saját oltási kampányaikat, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) globális pandémiává nyilvánította a koronavírus-járványt.

Izrael oltási kampánya a leggyorsabb a világon, ugyanis a teljes lakosság mintegy 40 százaléka már teljes mértékben be van oltva a koronavírus ellen. Izrael, amely decemberben indította el oltási kampányát, nagyjából 9 millió lakosából már közel 4 millió embernek adta be a Pfizer/BioNTech oltóanyag mindkét adagját, összességében pedig 5 millió ember kapott már legalább egy adagot az országban.