Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
351,42 Ft
Euró
380,31 Ft
Font
443,06 Ft
Bitcoin
41,843 $

Felgyorsul a rákos betegek számára tervezett mRNS-vakcinák fejlesztése

Az Egyesült Királyság fel akarja gyorsítani a folyamatot, ezért egy megállapodást kötöttek a BioNTech vállalattal.

További Hírek

A Pfizer és a BioNTech megállapodott harmadik közös mRNS-projektjükről, ami egy kísérleti övsömör elleni vakcinához kapcsolódik, ismét kibővítve ezzel a közös együttműködést.

Ugur Sahin, a BioNTech vezérigazgatója figyelmeztetett: az oltáson kívül további megelőző intézkedésekre is szükség van a vírus terjedésének megállításához. Sahin szerint a Pfizer vakcina hatékonysága ugyan csökkent az omikronnal szemben, de még mindig jelentős védelmet nyújt.

Csak később kaphatjuk meg a választ arra, hogy szükséges--e új oltóanyagot fejleszteni az omikronnal szemben, amelyről még mindig nem tudunk mindent.

Az újonnan megjelent variáns, az omikron egyre inkább elterjed a világban, de egyelőre úgy tűnik, nem bír akkora erővel, mint a delta és delta plusz.

Bár még folynak a vizsgálatok, Ugur Sahin, a BioNTech vezérigazgatója úgy véli, nincs okunk különösebb aggodalomra.

A BioNTech azt állítja, hogy 100 napon belül le tudja gyártani és el tudja szállítani vakcinájának frissített változatát, ha a Dél-Afrikában észlelt új Covid-változatról kiderül, hogy kikerüli a meglévő védettséget.

Az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) Dél-Afrikában azonosított változata egyértelműen különbözik az eddigiektől, és szétterjedése akár azzal is járhat, hogy módosítani kell a Pfizer-BioNTech oltóanyagot - mondta a német BioNTech szóvivője pénteken.

Továbbra is nagy kérdés, mikor sikerülhet teljesen leküzdeni a koronavírus-járványt, ha egyáltalán le lehet.

Egyre többen hangsúlyozzák a harmadik oltás jelentőségét, ami többek között jelentősen megerősíti az immunválaszt.

Karikó Katalin és kutatótársa, Drew Weissman kapták az idei John Scott-díjat, a kétszáz éves múltra visszatekintő elismerést helyi idő szerint csütörtökön adták át a pennsylvaniai Philadelphiában.