Ismét rekordokat döntött az iPhone-ok értékesítése

Apple
not image

Kulcsár Péter

2021. július 29. - 07:29

A harmadik fiskális negyedévben a cupertinói techóriás parádésan teljesített, a bevételei mintegy 36 százalékkal emelkedtek, így 81,41 milliárd amerikai dolláros plusszal zárhattak.

A MacRumors hírportál beszámolójából kiderült, hogy az iPhone-ok eladási statisztikái mintegy 50 százalékkal 39,57 milliárd dollárra nőttek, míg az okostelefonokon elérhető szolgáltatások 33 százalékos emelkedés mellett 17,48 milliós pluszt generáltak.

Mindeközben a Macek és az iPadek is jól teljesítettek a piacon, előbbiből 8,24 milliárd dolláros bevételre tett szert az Apple, míg utóbbi 7,37 millió dollárral járult hozzá a kassza gyarapodásához.

Az AirPodsra és az Apple Watchra szintén büszkék lehetnek, a vezeték nélküli fülhallgatók és az okosórák együttesen 8,7 milliárd dolláros bevételt generáltak a nagyvállalatnak.

Analitikusok szerint a cupertinóiak sikeréhez jelentős mértékben hozzájárultak a koronavírus-járvány megfékezése érdekében bevezetett lezárások, hiszen sokan otthoni munkavégzésre kényszerültek, a diákok is saját szobájukból tanultak, így ebből a célból többen is az Apple termékeit választották.

Nagyot dobott a latba az is, hogy 2020 végén az új iPhone-ok és az M1-es lapkakészlettel ellátott MacBookok piacra dobásával fellendítették a piacot, rengetegen döntöttek úgy, hogy lecserélik eddigi Androidos vagy Windowsos gépeiket, mivel a benchmarkokon és a teszteken kimagaslóan jól zártak az Apple eszközei.