Rejtélyes, A13-as chippel működő külső kijelzőn dolgozik az Apple

Illusztráció/MacRumors
not image

Kulcsár Péter

2021. július 27. - 00:40

Minden bizonnyal egy elérhető árú komputer fejlesztésébe kezdett a cupertinói techóriás, bár az is elképzelhető, hogy a monitorok technológiáját kívánják forradalmasítani.

A Neural Engine motorral ellátott A13 chip valójában eGPU-ként funkcionálhat a kijelzőkben, azonban a pontos részletek egyelőre nem ismertek, csupán szivárogtatások szintjén tudhattunk meg egyet s mást a készülékről.

Már 2016-ban sejteni lehetett, hogy dedikált processzorokkal felszerelt képernyőket dobhat piacra az Apple, ez viszont elmaradt, ám a MacRumors hírportál értesülései szerint a közeljövőben mégis fejlődhet a monitorszekció a cupertinóiaknál.

Ha hihetünk a bennfentes iparági forrásoknak, akkor az A13 chip a Pro Display XDR-t helyettesítheti, és könnyen lehet, hogy az iPhone 11 okostelefonokban használt lapkák révén minden eddiginél gyönyörűbb kijelzőket dobhatnak piacra.

Valószínű, hogy egy olcsóbb alternatíván is ügyködhetnek, így a Pro Display XDR-rel ellátott modelleken kívül elérhető árkategóriába sorolt monitorokat egyaránt értékesíthetnek, amelyek főként az iMacek mellé érkezhetnek.

Hogy pontosan mi az igazság, arra csak az elkövetkező években derülhet fény, addig nem maradt más választásunk, csupán figyelemmel kísérni a fel-felbukkanó apró infómorzsákat és szivárogtatásokat.