Apple Watch-hoz hasonló Always-On-Display kerülhet az iPhone 13 készülékekre

Illusztráció
not image

Kulcsár Péter

2021. július 22. - 23:24

Az iPhone 12 múlt évi sikeres rajtját követően a cupertinói techóriás azt szeretné elérni, hogy a 13-as modellsorozattal még az előző generáció eladásait is túlszárnyalják, ehhez pedig mindent be fognak vetni.

A Bloomberg újságírója, Mark Gurman legutóbbi cikkében azt ecsetelte, milyen újdonságokra lehet számítani az idén szeptember végén bejelentésre kerülő iPhone 13 mobiltelefonok kapcsán.

Korábban már több alkalommal is kiszivárgott, hogy a Pro és a Pro Max esetében LTPO OLED panelek érkeznek, ami azt jelenti, hogy a két legdrágább változat 120 Hz-es képernyőfrissítési sebességre lesz képes.

Ha mindez nem lenne leég, az Apple Watch okosóráknál megszokott always-on üzemmód szintén bekerülhet a rendszerbe, ezáltal a kijelzőt beállíthatjuk, hogy akkor is mutassa az időt, a dátumot és a fontosabb értesítéseket, ha éppen parlagon hever, és nem használjuk.

Az LTPO paneleknek köszönhetően könnyedén megvalósítható ez a módszer, a technológiának hála ugyanis korántsem nehéz feladat alacsonyabb fényerősségre sarkallni az okostelefont anélkül, hogy csorbát szenvedne az üzemidő – írta a MacRumors portál.

Az iPhone 13 készülékeket egyébként a Foxconn és a Pegatron beszállítóknál szerelhetik össze, a tömeggyártás azonban még nem kezdődött meg, ám könnyen lehet, hogy az elkövetkező néhány hétben már eldördülhet az Apple startpisztolya, és szeptemberre készen állhatnak a szupergyors csúcskategóriás mobiltelefonok.