Felgyorsították az iPhone 13 gyártási folyamatait

Illusztráció/MacRumors
not image

Kulcsár Péter

2021. július 15. - 23:17

A cupertinói techóriás mindent bevet annak érdekében, hogy az iPhone 13 modellszéria a cég legsikeresebb termékévé avanzsáljon.

Az Apple az idei iPhone 13 modellek esetében 90 millió legyártott példánnyal szeretné zárni az értékesítéseket, ami a tavaly megjelent iPhone 12 szériához képest 20 százalékos emelkedésnek számít, hiszen belőlük 75 millió darabot állítottak elő.

A MacRumors portál értesülései szerint ugyanazzal a négy típussal rukkolhatnak elő, mint tavaly, tehát egy minivel, egy alapmodellel, egy Pro-val, illetve egy Pro Maxszal, a megjelenés pedig valamikor szeptember-október tájékán várható.

Legalább az egyik modell LTPO kijelzővel lesz felszerelve, ami elengedhetetlenül szükséges a 120 Hz-es képernyőfrissítési sebesség eléréséhez. További újdonság, hogy szűkebbé válik a notch, illetve jelentősen feljavítják a kamerákat, valamint a chipet, ami azonban ugyanúgy a jelenlegi 6 magos A14 alapjaira épülhet.

Habár sokan szeretnék, ha eltűnne a mobiltelefonról a Face ID-t és egyéb szenzorokat tartalmazó notch, az Apple tervei között nem szerepel az eltávolítása, bennfentes iparági szivárogtatók egybehangzó véleménye szerint még a 2022-es modelleken is maradni fog az apró szigetecske a készülék tetején.

Az új iPhone-okkal egyetemben a gyökeres ráncfelvarráson átesett 14 és 16 colos MacBook Pro laptopokat is bemutathatja majd az Apple, melyek megkapják a cég továbbfejlesztett M2-es chipjeit, melyekkel bődületes teljesítményre lesznek képesek a hordozható számítógépeik.