Újabb nagy fordulat Sergio Ramos karrierjében, van egy új kilépő, és egy belépő is

Fotó: Twitter/Real Madrid C.F.
not image

Hujber Dávid

2021.június.18 - 20:44

Egyre érdekesebb információk látnak napvilágot Sergio Ramos jövőjével kapcsolatban, és most úgy tűnik, egy újabb sztáregyüttes száll ki a játékból.

Az már biztos, hogy Ramos a következő szezont nem a Real Madrid színeiben kezdi meg, amire több mint tizenhat éve nem volt példa. A Sevilla egykori játékosa végül hosszabbított volna, de mire közölte a döntését, már túl késő volt.

Tekintve, hogy mennyi pénzt keres, gyakorlatilag csak három klub jöhetne szóba, amiből kettő Manchesterben van, míg a harmadik Párizsban. A Manchester United nem már nem keresi a spanyol világbajnokot a korábban történtek miatt, így csak a City és a PSG maradhatott.

Az újabb fordulat, hogy a másik manchesteri alakulat sem tervezi a védő leigazolását, hiába cikkeztek arról, hogy Pep Guardiola egy több évre szóló szerződést kínálhat neki. Az AS értesülései szerint a Barcelona volt edzője valójában nem fontolgatja Ramos szerződtetését, annak ellenére, hogy néhány hete ez még komoly opció volt.

Az aktuális elképzelés az, hogy a City nem adja el Laporte-ot, aki a klubnál maradhat. Közben Ramos ügynökei azon dolgoznak, hogy csapatot találjanak a sztárnak, ahol az elkövetkezendő 2-3 évben futballozhat.

Elképzelése szerint ez egy nagy európai klub lenne, ahol minden címért harcba szállhatna. A jelöltek listáján szerepelt egy olyan csapat, amely annak ellenére került le onnan, hogy Ramos ügynökei néhány hete felajánlották a lehetőséget.

A Cityhez közel álló források szerint Guardiola és a sportvezetés tervei között nem szerepel a védelem közepének megerősítése, így nem tartanak igényt Ramosra. Ehelyett Laporte a csapatnál maradhatna Dias, Stone és Aké mellett.

Noha Eric Garciát elvesztették, a helyére Fernandinho kerülhet, akivel egy egyéves szerződéshosszabbításon dolgoznak, vagy egy ifistát emelnek fel az első csapathoz. Az AS szerint Ramosnál amúgy sem volt favorit a City, mert a PSG és a United előrébb szerepelt a listáján. Valószínűleg Párizsban fog kikötni, ahol örülnének egy ilyen tapasztalt és mindent megnyert védőnek.

Kiderült, hogy nemrégiben a Milan is beszállt a küzdelembe, és mint arról El Chiringuito de Jugones beszámolt, a játékos felvette a kapcsolatot az olaszokkal, átadván számukra az aláírási felvételeket, amik 20 millió aláírási bónuszt és évi 15 millió eurós fizetést tartalmaznak. Bármelyik csapatról is legyen szó, Ramos igényei változatlanok, mivel a fő célja az, hogy egy olyan szerződést kössön, ami stabilitást ad számára a következő két vagy három évre.