Sergio Ramos kihúzta a gyufát az egyik legnagyobb kérőjénél?

Fotó: Twitter/Real Madrid C.F.
not image

Hujber Dávid

2021. június 18. - 09:44

A hírek szerint egy opciója ugrott a Real Madrid távozó csapatkapitányának, így gyakorlatilag két klub maradt harcban érte.

Sergio Ramos távozását ezen a héten jelentették be Madridban, majd röviddel ezután egy hivatalos sajtóeseményen érzelmes módon elköszöntek tőle. Érdekes dolgokat árult el a csapatkapitány arról, hogy miért fejeződik be a 16 éves karrierje a legendás spanyol klubnál.

Tekintve a fizetési igényeit, valószínűleg csak három klub esélyes arra, hogy megszerezze a játékjogát. A PSG, a Manchester City és a Manchester United ez a három klub, ahol bőven van mit elkölteniük a sztárok fizetésére.

Most azonban arról szólnak a hírek, hogy az egyik sztárklub, nevezetesen a United, nem lép annak érdekében, hogy Ramos náluk folytassa tovább egy korábbi ügy miatt. A Daily Mail szerint a brit rekorder még mindig elégedetlen azzal, ahogy a Real Madrid sztárja és a testvére bánt velük korábban.

A védő 2015-ben közel állt ahhoz, hogy a Manchester United játékosa legyen, és hízelgő volt számára a csapat érdeklődése. A COPE-nak adott interjújában elárulta, valóban volt egy ajánlat a Unitedtől, és egy ideig fontolgatta a váltás lehetőségét, de mindig is a Real Madrid volt az elsődleges célja, illetve akkor sem játszottak szerepet a gazdasági kérdések.

A Unitednél nagyon szeretnének egy stabil középső védőt Maguire mellé, és Ramos kiváló választás lenne, de az elsődleges célpont a másik madridi Varane. Nemrég 50 millió fontot ajánlottak érte, amit azzal a lendülettel vissza is dobtak a spanyolok, akik 30 millióval akarnak többet.

A Sportsmail úgy tudja, hogy a PSG a legvalószínűbb következő állomása Ramosnak, akik minden bizonnyal egy több éves kontraktust kínálnának számára, magas fizetéssel. Noha a sztár azt mondta, a Sevilla nem opció számára, úgy hírlik, hogy a korábbi klubjával is tárgyalt, ahol szintén egy két évre szóló szerződést akart, méghozzá ugyanannyi pénzért, mint amennyit jelenleg keres. Ez az az összeg, ami még nem tartalmazza a 10%-os fizetéscsökkentést, amit a Real Madrid ajánlott.