Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,98 Ft
Euró
389,25 Ft
Font
455,18 Ft
Bitcoin
51,027 $

A Premier League játékvezetői a következő szezontól megmagyarázzák a VAR-döntéseket

Szükség is lehet rá, egyre több kritika éri a videóbírót.

MTI/EPA/PETER POWELL
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Az angol bajnokságban is engedélyezik azt az eljárást, mely lehetőséget ad a játékvezetőknek arra, hogy elmagyarázzák a VAR-ellenőrzés során meghozott döntéseiket. A dolog érdekessége, hogy ezt nem utólag, hanem már a stadionban megtehetik, méghozzá egy mikrofon segítségével – számolt be róla a 90min.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség Testülete (IFAB) az elmúlt 12 hónapban a világ különböző országaiban, többek között mexikói és portugáliai klubmérkőzéseken is kipróbálták a szóban forgó megoldást, most pedig azt tervezik, hogy a következő szezontól már a Premier League-ben is bevezetik. Soron kívül Fontos változás a nyugdíjaknál – egy új lehetőség is megnyílt

Várhatóan márciusban fogadják el az előterjesztést, a Premier League egyik rendszeres játékvezetője, Anthony Taylor pedig már használta is a rendszert a tavaly januári klubvilágbajnokságon. Fontos részlet, hogy a VAR-szoba és a bíró közötti beszélgetés továbbra is bizalmas marad, ám a döntés hátterét a bíró elmagyarázhatja.

A Premier League bíróit tömörítő csoport, a PGMOL vezetője, Howard Webb korábban arról beszélt, hogy szeretné, ha a szurkolók jobban megértenék a VAR működését: „Mindent megteszünk, hogy a lehető legátláthatóbbak legyünk” – fogalmazott, hozzátéve, hogy az ügy kapcsán további fejlemények várhatók.

Az elmúlt hónapokban nem csupán szurkolói, de az edzők és a játékosok részéről is rendszeres kritikával illették a videóbírót, miután több kulcsfontosságú döntésről is kiderült utólag, hogy helytelen volt. Nem a Premier League az egyetlen, ahol céltáblává vált a VAR, a spanyol bajnokságban is komoly felzúdulást okozott a Real Madrid bajnokiján történt incidens.

Megszólalt a Ferencváros edzője az Újpest történelmi kiütése után

A Ferencváros edzője, Dejan Sztankovics érthető módon nem panaszkodott arra, hogy nem lett 6-0 a vége az Újpest ellen.