Clouds
21 Budapest
Dollár
359,33 Ft
Euró
389,68 Ft
Font
443,60 Ft
Bitcoin
22,819 $

Ezek az országok néptelenedhetnek el a klímaváltozás hatására

Twenty20
Greenbox
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Miközben Olaszországban áradások, Görögországban pedig erdőtüzek pusztítanak, joggal merülhet fel a kérdés bennünk, mit tartogathat még számunkra a globális felmelegedést előidéző éghajlatváltozás.

Az állatvilágot főként Ausztráliában, Dél-Afrikában, illetve az Amazonas mentén érintheti a klímaváltozás, azonban arról nem mindig esik szó, hogy emberek esetében milyen változások történhetnek, és mely régiók válhatnak élhetetlenné.

Soron kívül Több órára is kisüthet a nap kedden, ám éjszaka hózáporra is van kilátás

Az Euronews riportjából megtudhattuk, mely jelenségek fenyegetik az országokat, illetve mely államokat veheti célkeresztbe a globális felmelegedés.

Maldív-szigetek

Fotó: Unsplash

Ha minden a jelenlegi tendenciák szerint alakul, akkor 2050-re elnéptelenedhetnek a manapság kedvelt turisztikai célpontoknak számító szigetek.

Haitin, Fidzsin és a Fülöp-szigeteken kívül leginkább a Maldív-szigetek lakói lehetnek érintettek, mivel a korallszigeteinek jelentős része csupán harminc centiméterrel tengerszint fölött fekszik, ezáltal a legkisebb vízemelkedésnek is katasztrofális következményei lehetnek.

A jövőbeni áradások miatt több tízezren költöztek át Hulhumaléra, ami egy mesterséges sziget a térségben, melyet két méterrel a tengerszint fölé építettek annak érdekében, hogy át tudják vészelni a monszun időszakokat, ám ez sem lehet elég, az elkövetkező évtizedekben 200 ezren hagyhatják el az országot.

Lapozó: 1 2 3 4