Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,79 Ft
Euró
393,34 Ft
Font
457,26 Ft
Bitcoin
66,743 $

Oroszország figyelmeztette az USA-t a moszkvai terrortámadás után

Oroszország szerint az USA jobban tenné, ha újragondolná a dolgot, miszerint szerintük biztosan az ISIS áll a moszkvai terrortámadás mögött.

Fotó: EPA/SERGEI ILNITSKY
Külföld

Kiss László

Szerkesztő

Kiderült, hogy a moszkvai terrortámadás elkövetője mindössze 19 éves, miközben a négy terrorista közül kettő már mindent beismert. Oroszország gyorsan halad a nyomozással, de továbbra sem nevezték meg, kik állnak a támadás mögött, hiába vállalt mindent magára az Iszlám Állam, amit videókkal és fotókkal próbált bizonygatni.

A négy terroristát bíróság elé állították, akiknek megtudhattuk a nevét és a korát, miközben miattuk a legmagasabb szintre emelték a terrorkészültség Franciaországban. Az oroszok továbbra sem zárják ki azt a verziót, hogy Ukrajna, a háborús ellenfelük áll a támadás mögött, míg az ukránok ezt egyértelműen tagadják, és úgy sejtik, Moszkva tervelte ki a támadást, hogy ürügyet keressenek a háború eszkalációjához. Soron kívül Kibillent a Balaton, elöntötte a víz a badacsonyi strandot

Az orosz külügyi szóvivő azt mondta, nem lehet bízni az USA magyarázatában. Vlagyimir Putyin orosz elnök pedig beszédet mondott, melyben hangsúlyozta, fel fogják kutatni a tetteseket és megbüntetik őket. Az orosz külügyminisztérium egyik tisztségviselője ezek után szólította fel az Egyesült Államokat, hogy inkább gondolják át még egyszer azon állításukat, miszerint az Iszlám Állam áll a koncerttámadás mögött.

A Sky News azt írja, Marija Zakharova orosz külügyi szóvivő a Pravdának írt cikkében a Fehér Háznak üzent. „Figyelem – egy kérdés a Fehér Házhoz. Biztos, hogy az ISIS volt? Lehetne, hogy ezt még egyszer átgondolják?” Szerinte az amerikai kormány az Iszlám Állam „mumusával” próbálja fedezni magát, és nem kizárt, hogy Kijevnek benne lehetett ebben a keze.

Megjegyezte, az USA támogatta a mudzsahedin harcosokat a szovjet-afgán háborúban, és kiemelte, az amerikai politika csapdába kergette magát azokkal a történetekkel, hogy a krakkói városházán elkövetett terrortámadást az ISIS hajtotta végre.

Májusban újabb területen lesz fizetős a parkolás Budapesten

A Sashegyen április 2-től kell fizetni a parkolásért, míg Zuglóban május elejétől indul a próbaüzem, amit rövidesen a fizetős üzem követ majd.