Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,21 Ft
Euró
393,53 Ft
Font
457,49 Ft
Bitcoin
66,631 $

Már bíróság elé is állították és megnevezték a moszkvai terrortámadás terroristáit

Nagyon súlyos büntetés várhat a terroristákra, akik végrehajtották a moszkvai merényletet, terrortámadást pénteken.

Fotó: EPA/SERGEI ILNITSKY
Külföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Rengeteg áldozatról számolt be Oroszország, és továbbra sem lehet kizárni azt a lehetőséget, hogy újabb halottakra bukkannak, miközben a kórházban olyan sérültek is feküdhetnek, akik az életükért küzdenek. Vlamgyir Putyin orosz elnök ígéretet tett arra, hogy felkutatja, elfogja és megbünteti azokat, akik szerepet játszottak a támadásban.

Az orosz külügyi szóvivő szintén megszólalt az ügy kapcsán, és azt mondta, nem lehet bízni az amerikai kormány magyarázatában a terrortámadásról. Az USA állítja, Ukrajnának semmi köze az akcióhoz, és minden jel arra mutat, hogy Iszlám Állam áll az egész mögött. A terrorszervezet többször is megerősítette, ők tervelték ki és hajtották végre a gyilkosságokat. Soron kívül Kiürítettek egy budapesti általános iskolát, 30-35 gyereket vittek kórházba

Mint arról a Sky News is beszámolt, a támadás négy gyanúsítottját hónapokra őrizetbe vették, akiket rövid idő alatt bíróság elé állították. Nem sokkal ezután mind a négy gyanúsított nevét nyilvánosságra hozták, akik súlyos ítéletre számíthatnak. Mind a négy gyanúsítottat két hónapra, május 22-ig előzetes letartóztatásba helyezték, amíg meg nem kezdődik a tárgyalásuk.

A tádzsikisztáni állampolgárságú Dalerdzson Barotovics Mirzojev nem várt a tárgyalásig, és beismerte a bűnösségét, miszerint a koncerthelyszínen ártatlan emberekre, orosz állampolgárokra lőtt, és felgyújtotta az épületet. Időközben a vádemelés is megtörtént a terroristák ellen, akik életfogytiglani börtönbüntetésre számíthatnak.

Májusban újabb területen lesz fizetős a parkolás Budapesten

A Sashegyen április 2-től kell fizetni a parkolásért, míg Zuglóban május elejétől indul a próbaüzem, amit rövidesen a fizetős üzem követ majd.