Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,79 Ft
Euró
393,34 Ft
Font
457,26 Ft
Bitcoin
66,743 $

Óriási meglepetés, Görögország lemaradt az Eb-ről, Grúzia bravúrgyőzelmet aratott

Büntetőkkel verték meg a sokkal esélyesebbnek tartott görögöket.

MTI/EPA/DAVID MDZINARISHVILI
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Története során először jutott ki az Európa-bajnokságra Grúzia, amely második pótselejtezőjét is sikerrel vette. Először Luxemburgot győzték le 2-0-ra, most egy sokkal erősebb ellenféllel volt dolguk, Görögország 5-0-ra intézte el Kazahsztánt az első rájátszáson.

Az Eb-pótselejtezők minitornáinak C-ágán így Grúzia és Görögország csaphatott össze a kontinensviadalért, a hazaiak pedig nem adták meg azt a szívességet a görögöknek, hogy tálcán nyújtsák oda az Európa-bajnoki részvételt. Sőt, a hév akkora volt, hogy a grúzok cserekapusát reklamálás miatt kiállította a játékvezető – ilyet azért viszonylag ritkán látni. Soron kívül Kibillent a Balaton, elöntötte a víz a badacsonyi strandot

A Borisz Paicsadze stadionban több mint ötvenezer drukker figyelte feszülten a történéseket, a Bayern München egykori kiválósága, Willy Sagnol szövetségi kapitány azonban remekül összerakta a csapatot és hiába volt több helyzetük a görögöknek, a grúzok stabilan állták a sarat.

A görögök a hosszabbításban egy Mavropanosz-fejessel megszerezhették volna a vezetést, de kijött a kapufáról a labda, a hazaiak ráadásul a hosszabbítás második játékrészében elveszítették legjobbjukat, Kvarachelia így már csak a padról nézhette a tizenegyespárbajt.

Az öröm viszont annál nagyobb volt grúz részről, hiszen míg a görögök csak kettő, addig Grúzia négy büntetőt értékesített. Mindez azt jelenti, hogy a hazaiak kivívták az Eb-részvétel jogát, a tornán pedig Portugália, Törökország és Csehország lesz az ellenfelük.

Májusban újabb területen lesz fizetős a parkolás Budapesten

A Sashegyen április 2-től kell fizetni a parkolásért, míg Zuglóban május elejétől indul a próbaüzem, amit rövidesen a fizetős üzem követ majd.