Dollár
382,70 Ft
Euró
392,37 Ft
Font
463,84 Ft
Bitcoin
24,867 $

Orbán Viktor válaszokat vár, és elmondta, az oltások nem a regisztráció sorrendjében fognak zajlani

not image

A T-800-as

2020. december 4. - 08:25

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke a Kossuth Rádiónak adott interjút péntek reggel. Többek között a koronavírus-helyzetet illetően is reagált, válaszolt a különböző kérdésekre, miközben új információkat osztott meg.

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke a Kossuth Rádiónak adott interjút péntek reggel. Többek között a koronavírus-helyzetet illetően is reagált, válaszolt a különböző kérdésekre, miközben új információkat osztott meg.

Soron kívül Putyin egyre közelebb hozza egymáshoz Oroszországot és Észak-Koreát

Orbán a vakcinakérdés elején hangsúlyozta, hogy egymásnak ellentmondó hírek látnak napvilágot. Úgy fogalmazott, hogy Európa kapott egy nagyobb pofont, mivel az Európai Unióból kilépett Egyesült Királyság előbb juthatott vakcinához, mint az uniós tagok.

A miniszterelnök szerint ez a pofon főként Brüsszel részére igaz, és úgy tűnik, hogy azok, akik a saját útjukat járják, hamarabb érhetnek el sikereket. Orbán hozzátette, „lesz miről beszélniük” Brüsszellel, hogy hogyan is történhetett ez, miközben nagyobb összegekkel támogatták a kutatásokat.

Orbán ismét egyértelművé tette, hogy nem lehet politikai kérdést csinálni a vakcinákból, és az ilyen helyzetek egyszerűen nem okozhatják azt, hogy például a magyar emberek egy nappal is később jussanak az oltásokhoz, miután emberéletekről van szó.

Többek között emiatt is tárgyal az ország Oroszországgal, Kínával, vagy például Izraellel. A miniszterelnök ismét csak kihangsúlyozta, mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy a lehető leggyorsabban vakcinához jusson Magyarország, és az természetesen biztonságos legyen.

Maszk nélküli szünetet rendelhetnek el a dolgozóknak

A hamarosan induló vakcina-regisztrációról szintén mondott pár szót, tisztázva azt, hogy az oltás nem a regisztráció sorrendjében fog megtörténni. Ez csak arra szolgál, hogy az operatív törzs lássa, hányan tartanak igényt az oltásokra.

Hivatalosan is megerősítésre került, hogy az operatív törzs felállított egy sorrendet, miszerint először az egészségügyi dolgozók kaphatnak oltásokat, majd a súlyos állapotban lévők, és csak utána következhetnek a többiek. Orbán azt is elmondta, hogy további sorrendekről is döntöttek, de ezeket egyelőre nem részletezte.

Ami pedig a következő időszak korlátozásait érinti, egyelőre nem született róla döntés. Orbán megkezdte erről az egyeztetéseket, és valószínűleg hétfőn kiderül, hogy mi lesz december 11. után karácsonykor és szilveszterkor.

„Komoly koponyáink vannak.” – jegyezte meg Orbán, akit lenyűgözött a magyar szakemberek szakértelme, hálás nekik a segítségért. Kásler oldaláról ma egy másik tudóscsoport érkezik, velük is egyeztetni fog, míg szombaton a gazdasági kérdések kerülnek szóba a vírushelyzet és a korlátozások kapcsán, vasárnap pedig előkészítik a hétfői ülést, amikor várhatóan meghozzák a végleges döntéseket. Orbán azonban hozzátette, az orvosok és tudósok mereven ellenzik a nagyobb enyhítéseket.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.