Dollár
420,38 Ft
Euró
419,65 Ft
Font
481,92 Ft
Bitcoin
20,288 $

Kétségbeesett idős nő utolsó segélykiáltása: így mentett életet egy rendőr telefonon keresztül

Fotó: Facebook/BRFK l Budapesti Rendőr-főkapitányság
not image

Hujber Dávid

2022. július 19. - 22:18

Remekül és gyorsan reagálta le a helyzetet a több mint 20 éves tapasztalattal rendelkező rendőr, aki kiváló munkát végzett.

Napi szinten történnek olyan helyzetek, amikor telefonon keresztül is résen kell lenniük a rendőröknek. Vonalon át is megmenthető egy élet, erre is számtalan példát találni, és elég gyakran megtörténnek az ehhez hasonló esetek.

Soron kívül Brit külügyminiszter: addig fogjuk támogatni Ukrajnát, amíg meg nem nyeri a háborút

A magyar rendőrök között is vannak igazi veteránok a szakmában, akik nagyon nagy tapasztalattal rendelkeznek. Kenéz Sándor r. törzszászlós számos esettel a háta mögött pontosan tudta, hogy mit kell tennie.

Egy idős volt az, akinek segítenie kellett egy hívás után, még július 17-én. Szerencsére nem történt nagy baj, így tragédia sem. Kenéz tökéletesen reagálta le a helyzetet, aminek a végén mindenki boldog lehetett.

„Egy kétségbeesett idős nő utolsó segélykiáltása volt az a telefonhívás, ami július 17-én futott be a BRFK Tevékenység-irányítási Központjába. A hívást Kenéz Sándor r. törzszászlós fogadta, akivel elkeseredve közölte az asszony, hogy idős korára teljesen egymaga maradt, úgy érzi nincs értelme semminek, és véget akar vetni az életének, beleugrik a folyóba.” – olvasható a BRFK l Budapesti Rendőr-főkapitányság bejegyzésében.

„A telefonálóról gyorsan kiderült, hogy nem a fővárosban lakik, de kollégánk hiába kérdezte, hogy merre van, a nő túl zaklatott volt ahhoz, hogy el tudja mondani, hol van.” – tették hozzá a bejegyzés részeként.

„Az ügyeletes folyamatosan szóval tartotta a hölgyet, a beszélgetés közben próbálta az elmondottakból és a környező zajokból leszűkíteni, hogy hol találhatnák meg. Később, amikor kissé meg tudta nyugtatni, annyit sikerült tőle megtudnia, hogy villamossal utazott, de eltévedt és valahol az 1-es villamos vonalának közelében van.”

„Végül sikerült rávennie a telefonálót, hogy szólítson le egy járókelőt és adja át neki a telefont. A hölgy meg is szólított egy férfit, aki elárulta kollégánknak, hogy a Közvágóhídnál vannak, és Kenéz Sándor kérésére pontos személyleírást is adott a kétségbeesett asszonyról. Az ügyeletes így már pontosan meg tudta adni a helyszínre irányított rendőröknek, hogy hol, és kit kell keresniük.”

„A bajba jutott asszony keresésére több egység is elindult, amíg pedig odaértek, az ügyeletes tovább beszélgetett a hölggyel, aki elmondta, hogy sokat jelent neki, hogy valaki legalább meghallgatta őt. Az asszonyt percekkel később a rendőrök megtalálták, majd mentőt hívtak hozzá, akik a hölgyet kórházba vitték.”

„Kenéz Sándor r. törzszászlós 22 éves rendőri tapasztalattal a háta mögött szerencsére tudott segíteni a bajba jutott asszonynak. Kollégánk tíz éve mentőzik is, és mindig örül, ha sikerül segíteni egy nehéz helyzetbe került embernek.”

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.