Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,92 Ft
Euró
386,49 Ft
Font
454,30 Ft
Bitcoin
69,549 $

Nyomozás indult a Lánchíd felújításával kapcsolatban

A Nemzeti Nyomozó Iroda hivatali vesztegetés gyanúja miatt indított nyomozást a Lánchíd felújításának ügyében.

...svg content...Fotó: Az autizmus világnapján kék díszkivilágításban a Lánchíd 2024. április 2-án. MTI/Szigetváry Zsolt
Belpolitika

Kiss László

Szerkesztő

A Nemzeti Nyomozó Iroda elrendelte a nyomozást a budapesti Lánchíd felújításával kapcsolatos hivatali vesztegetés ügyében, miután Budai Gyula, a Fidesz politikusa feljelentést tett. A politikus egy Facebook-oldalán közzétett videóüzenetben részletezte azokat az információkat, amelyek a feljelentés alapjául szolgáltak.

Budai elmondása szerint egy neki eljuttatott levél alapján Vig Mór, az ügy főszereplője rendszeresen járt az Árgus Security Mammutban található irodájába elszámolni a cég vezetőjével. A levél szerint a Vig Mór által átadott készpénz közvetítőkön keresztül került a városházára. Soron kívül Donáth Anna megint kiakadt Magyar Péterre, nem tudja, ki ő valójában

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal vizsgálatai szerint az A-Híd Zrt., amely a Lánchíd felújítását végezte, több alkalommal, összesen több mint másfél milliárd forintot utalt át Vig Mór cégének. Ezt követően a pénz Vig Mór magánszámlájára és ügyvédi letéti számlájára került, ahonnan 900 millió forintot vett fel készpénzben.

További 500 millió forint egy másik ügyvéd letéti számlájára került, amit szintén készpénzben vettek fel, és ezek a pénzek is közvetítőkön keresztül jutottak el a városházára, állítja a fideszes politikus. Budai Gyula szerint a nyomozás elrendelése után Karácsony Gergely főpolgármesternek, az Árgus Security és az A-híd Zrt. tulajdonosainak is válaszolniuk kell majd a hatóság kérdéseire.

Kövér László elmondta, miért nagyon fontos az embereknek a Fideszre szavazniuk

Kövér László szerint ilyen súlyos kihívás előtt még nem állt Európa és Magyarország, ami egyúttal azt is jelenti, soha nem volt akkora tétje az uniós választásnak, mint most.