Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,145 $

Novák Katalin nem igényelt magának lakást a lemondása után

Novák Katalin volt köztársasági elnök háromfős titkárságot és egyéb juttatásokat is kap, miután lemondott tisztségéről.

...svg content...Fotó: A Sándor-palota által közreadott képen Novák Katalin köztársasági elnök nyilatkozatot tesz a Sándor-palotában 2024. február 10-én. Novák Katalin lemondott az államfői tisztségről. MTI/Sándor-palota
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Magyarország volt köztársasági elnöke lemondása után is számos állami juttatásban részesül. Az Országgyűlés Sajtóirodája ugyanis az Index érdeklődésére megerősítette, hogy Novák háromfős titkárságot igényelt, melyet élete végéig fenntarthat, és amelyet az Országgyűlés Hivatala finanszíroz.

Emellett térítésmentes egészségügyi ellátásban és sofőrszolgáltatásban is részesül, valamint havi bruttó 4,5 millió forintos jövedelmet kap, ami a hatályos törvény értelmében megegyezik a jelenlegi államfő fizetésének 1,1-szeresével.

Novák Katalin azt követően mondott le, hogy a pápa látogatása kapcsán kegyelmet adott K. Endrének, a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettesének. Az ebből keletkező botrány végül Varga Judit volt igazságügyi minisztert is magával rántotta, a kegyelmi kérelem ugyanis csak az ő aláírásával válhatott jóváhagyottá.

Érdekesség, hogy bár lehetősége lett volna rá, Novák Katalin nem igényelt lakást az Országgyűlés Hivatalától, noha a törvény értelmében ezt a jövőben is bármikor megteheti majd.

Xavi megerősítette, a Barcelona elnöke rúgta ki őt, de vissza akar térni

Xavi nem kertelt, és elárulta, hogy Laporta, a Barcelona elnöke rúgta ki őt, de továbbra is a Barca szurkolója marad.