Menekül a Bajnokok Ligájába a Newcastle

Fotó: EPA/ADAM VAUGHAN
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A Newvastle egy nagyon fontos mérkőzést nyert meg a Brighton ellen, ami nem a legjobb hír a Manchester United számára.

A Newcastle sokat erősödött a tulajdonosváltás óta, rengeteg pénzt öntöttek a klubba, és a keret kellően erős ahhoz, hogy ott legyenek a Bajnokok Ligájában. Ettől függetlenül erősen felemás teljesítményt nyújtanak a „szarkák”.

Soron kívül HÉV-vel ütközött egy autó Szigetszentmiklóson, jóformán eltűnt az egyik oldala (fotó)

Voltak igazán mélypontok is, amikből azonban ki tudtak jönni, így még mindig ott vannak a Bajnokok Ligája-indulást érő 3. helyen. A Manchester United szorosan követi őket, de a Liverpool sincs messze.

Az elmúlt mérkőzések tudatában a Newcastle még odahaza sem várhatta óriási önbizalommal a szezon egyik meglepetéscsapatát, a Brightont, akik már nem egy nagy ellenfelet tudtak legyőzni az idény során.

4-1 lett a vége

A 22. percben Undav talált be, de a saját hálójába, amivel a Newcastle előnybe került. Az első félidő hosszabbításában Burn is beköszönt Trippier passzából, amire rövid időn belül reagált a Brighton.

A sors furcsa fintora, hogy Undav duplázott, viszont másodszorra már az ellenfél kapuját vette célba. A hajrában két gól született, mindkettőt a Newcastle szerezte, amivel végképp eldöntötték a 3 pont sorsát. Wilson szinte még a gólörömét sem fejezte be, amikor Guimaraes 4-1-re módosította az állást, ami egyúttal a végeredmény is.

A Brighton ezzel a vereséggel maradt a 6. helyen 58 ponttal a 65 pontos Liverpool mögött, de még mindig egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, kivéve a Manchester Cityt és a Manchester Unitedet az élmezőnyből.