Népszava: a mai naptól újra foglalható időpont a Pfizer vakcinájára

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
not image

Borbély Fanni

2021.május.9 - 12:56

A nemrégiben látott hatalmas sorok alapján nem lepődünk meg, ha ez a hír most sokak napját feldobja: ismételten lehet időpontot foglalni a Pfizer oltóanyagára.

A Népszava úgy értesült, a kormány egy újabb Pfizer akciót tervez, várhatóan pedig vasárnap fogják közzétenni a foglalható időpontokat az Egészségügyi Elektronikus Szolgáltatási Tér (EESZT) felületén, a 18 és 59 közötti korosztály számára.

A lehetőséggel csak azok tudnak majd élni, akik előzetesen már regisztráltak az oltásra, s ezt követően sms-t is kapnak az időpontfoglaló oldal linkjével. A lap értesülései szerint az intézmények a déli óráktól élesíthetik saját időablakaikat, a jövő hét elején pedig első körben a 16-18 éveseket fogják oltani a vakcinával.

A 16-18 éves korosztály regisztrációra való lehetősége péntek éjfélkor lezárult, az eredmények azonban egyelőre nem túl meggyőzőek: a 190 ezres csoportból alig több mint 84 ezren regisztráltak az oltásra.

A Népszava úgy tudja, azért is jelölték ki a 18-59-es korosztályt, mert a regisztrált 60 év felettiek közül már mindenki megkapta a koronavírus elleni oltást, így lehetőséget adnak a fiatalabb korosztálynak is, s amennyiben nem férnénk be a megadott időpontok valamelyikébe, a jövő héten várható Pfizer szállítmány miatt megkereshetjük háziorvosunkat is, hiszen jelentős mennyiséget fognak kapni a praxisokba.