Clouds
21 Budapest
Dollár
353,11 Ft
Euró
384,30 Ft
Font
434,78 Ft
Bitcoin
27,406 $

Négy palesztint, köztük egy tinédzsert öltek meg az izraeli erők Ciszjordániában

Fotó: MTI/EPA/Alaa Badarneh
Közel-Kelet
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Újabb “rajtaütést” végeztek az izraeli erők Ciszjordániában, melynek során közlésük szerint “semlegesítettek” két feltétezett fegyverest.

A Guardian jelentése szerint az izraeli erők ismételten “rajtaütést” hajtottak végre a megszállt Ciszjordániában, melynek során négy palesztint, köztük egy tinédzsert öltek meg. A legutóbbi művelet is Dzsenínben történt, mint a korábbi halálos kimenetelű razzia, mely Izrael közlése szerint “fegyveres gyanúsítottak” ellen irányult.

Soron kívül Nem lesz egyszerű a közlekedés a Puskás Aréna környékén csütörtök este

Több tucatnyi álarcos, nehézfegyveres férfi lövöldözött a levegőbe Dzsenínben, az izraeli hadsereg pedig kezdetben azt állította, hogy a csapatok “semlegesítettek” két feltételezett fegyverest a Ciszjordánia északi részén fekvő városban, akiket terrorista tevékenységekkel vádoltak.

Az izraeli erők szóvivője közölte, “a fegyveresek tüzet nyitottak az erőkre, mire azok visszalőttek”, állítva, hogy az egyik “fegyveres” feszítővassal próbált védekezni, de őt is “semlegesítették”. Eközben a palesztin egészségügyi minisztérium arról számolt be, hogy a rajtaütésben 23 ember sérült meg, köztük 5 ember súlyosan.

Azt is megosztották, hogy az izraeli erők által meggyilkolt négy palesztin a 16 éves Omar Awadin, a 37 éves Luay al-Zughair, a 28 éves Nidal Khazim és a 29 éves Youssef Shreem voltak. Az izraeli erők az elmúlt hónapokban számos rajtaütést hajtottak végre Dzsenín városában és a névadó menekülttáborban is.

Közlésük szerint palesztin fegyveresek voltak a célpontok, ám csak idén több mint 20 palesztint öltek meg az ilyen rajtaütések során. Az ENSZ elítélte az újabb gyilkosságokat, a főtitkár pedig felszólította a nemzetközi közösséget, hogy “kettőzze meg erőfeszítéseit az erőszak e körforgásának megszüntetése érdekében”.