Clouds
21 Budapest
Dollár
355,90 Ft
Euró
386,69 Ft
Font
436,86 Ft
Bitcoin
26,793 $

Mióta itt jártál:

Három palesztint öltek meg az izraeli erők

Fotó: MTI/EPA/Alaa Badarneh
Közel-Kelet
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A helyi média lövöldözésként írta le a támadást, melyben az izraeli erők három palesztin férfit öltek meg.

Az Al Jazeera jelentése szerint az izraeli erők megöltek három palesztin férfit egy rajtaütésben, a megszállt Ciszjordániában található Dzsenínben, alig 48 órával azután, hogy az izraeli erők hat másik palesztint öltek meg egy másik rajtaütés során ugyanezen a helyszínen.

Soron kívül A benzin beszerzési ára nem változik, a gázolajé viszont csökken péntektől

A palesztin egészségügyi minisztérium a csütörtök reggel lelőtt férfiakat a 22 éves Ahmad Fashafsheh, a 26 éves Sufian Fakhouri és a 25 éves Nayef Malaysheh néven azonosították. Hozzátették továbbá, hogy a keddi lövöldözés során súlyos sérüléseket szenvedett 14 éves fiú életét vesztette.

Noha a helyi média lövöldözésként írta le az incidenst, a palesztinok kivégzésnek minősítették az esetet, ugyanis a három férfit autójukban lőtték agyon az izraeli erők. A rajtaütés helyi idő szerint reggel 6 órakor történt, az izraeli különleges erők pedig civil ruhában hajtották végre a támadást.

A helyi média beszámolói szerint tűzpárbaj alakult ki palesztin harcosok és az izraeli erők között, míg az izraeli hatóságok egy közleményben arról jelentettek, hogy a határrendőrség, a hadsereg és a hírszerzés részvételével zajló művelet célja “az izraeli hadsereg ellen irányuló több lövöldözés alapján körözött személyek letartóztatása” volt.

Állításuk szerint nem az izraeli erők, hanem a “körözött személyek” adtak le először lövéseket autójukból, majd az izraeli erők szintén lövésekkel válaszoltak, és megölték a “három fegyverest, akik az autóban tartózkodtak”. A helyi lakosok és újságírók által közzétett felvételek alapján az autó szinte teljesen megsemmisült az incidensben, a teteje leszakadt, az ablakai pedig összetörtek.