Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
58,089 $

Palesztina: Izrael hátba lőtt egy 15 éves palesztint

A palesztinok azt állítják, hogy az izraeli erők hátba lőttek egy 15 éves fiatalt, aki végül belehalt a sérüléseibe.

...svg content...Fotó: Könnygázgránátot lő vissza az izraeli katonák közé parittyával egy tüntető, amint a környék zsidó telepei ellen tiltakoznak palesztinok a ciszjordániai Náblusz közelében fekvő faluban, Kafr-Kaddumban 2023. február 17-én. MTI/EPA/Alaa Badarneh
Közel-Kelet

Takács Petra

Szerkesztő

Palesztin tisztviselők szerint az izraeli erők agyonlőttek egy 15 éves palesztint a megszállás alatt álló Ciszjordániában. Ahmad Enaya, a ciszjordániai Azzoun város polgármestere elmondta, egy izraeli katonai jármű hajtott be a városba csütörtök este, és amikor a tizenévesek kövekkel dobálták az autót, a katonák éles tűzzel reagáltak.

Az egyik fiatalt hátba lőtték, aki nem élte túl a támadást, míg ketten megsebesültek. Az egyik sérült gyermek jelenleg is kritikus állapotban van, de azt nem közölték, hány évesek a gyerekek. Soron kívül Hőség: folytatódik a vízosztás a vasútállomásokon, pályaudvarokon, autóbusz-állomásokon

Az izraeli hadsereg a közleményében reagált, és azt mondja, a katonák gyanúsított személyekre lőttek, akik robbanóanyagokat dobáltak a katonák felé, miközben olyan emberek után kutattak a térségben, akik tűzijátékokat hajítottak az Azzoun közelében elhaladó izraeli járművekre.

Egyre több az erőszak Ciszjordániában

Hozzátették, tudomásuk van arról, hogy vannak sebesültek, de azt nem erősítették meg, hogy palesztinok haltak volna meg az akcióban. Ciszjordániában egyre több az erőszak, ami csak tovább fokozódik, miközben az elmúlt évben Izrael szinte naponta hajtott végre rajtaütéseket, amik során több száz palesztin vesztette életét – írja az Al Jazeera.

Vasárnap késő este Huwara palesztin városát izraeli telepesek támadták meg, néhány órával azt követően, hogy két telepest lelőttek, mialatt áthajtottak Ciszjordánia északi részén fekvő városon. A telepesek százával indultak meg az éjszaka leple alatt, majd házakat és autókat gyújtottak fel, miközben követek dobáltak. Egy palesztin férfi életét vesztette az erőszakos támadásban, míg hétfőn fegyveresek lelőttek egy izraeli-amerikai sofőrt, addig szerdán az izraeli erők végeztek egy palesztin férfival, miközben egy menekülttáborban keresték a gyanúsítottakat.

A palesztin egészségügyi minisztérium közleménye szerint 2023 eleje óta legalább 66 palesztin vesztette életét, köztük fegyveresekkel és civilekkel. Ugyanebben az időszakban 13 izraeli és egy ukrán turista halt meg palesztin támadásokban, amit Izrael erősített meg. Pénteken pedig Izraelbe érkezett az amerikai hadsereg egyik vezető tisztje, Mark Milley tábornok, hogy regionális biztonsági kérdésekről tárgyaljon izraeli kollégáival.

Gyurcsány Ferenc megint Orbán Viktort támadja, de hol van Magyar Péter?

Visszatért a régi sémához Gyurcsány Ferenc, ami korábban sem működött, és most sem tűnik úgy, hogy ez jó taktika a részéről.