Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,13 Ft
Euró
385,91 Ft
Font
449,42 Ft
Bitcoin
66,457 $

Sokkoló ítélet a szlovák oknyomozó újságíró meggyilkolásának ügyében

A szlovák legfelsőbb bíróság mai döntése értelmében majdnem két évnyi tárgyalás után végül szabadlábon távozhattak a feltételezett gyilkosok.

Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A szlovák legfelsőbb bíróság mai döntése értelmében majdnem két évnyi tárgyalás után végül szabadlábon távozhattak a feltételezett gyilkosok.

Hiába vannak kézzel fogható bizonyítékok, valamint rengeteg beszélgetés a megrendelő és a közvetítő között, a speciális ügyészség végül ártatlannak nyilvánította Marian Kočnert és Alena Zsuzsovát – számolt be róla az Aktuality.sk lap. Soron kívül Május végén indul a vendéglátó üzletek támogatási programja, elsőként ők pályázhatnak

Kočnert és a gyilkosság helyszínén tartózkodó Szabó Tamást jogtalan fegyverviselés miatt találták csak bűnösnek, ezért 5 ezer eurós pénzbírsággal sújtották őket, az üzletember ezen felül további öt hónapos felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Szabó Tamást bűnösnek találták Ján Kuciak és jegyese, Martina Kušnírová, valamint a felvidéki üzletember, Molnár Péter gyilkosságában, amiért összesen 25 éves szabadságvesztésre ítélték, mindezeken kívül 140 ezer eurót kell Kuciakék családjának, illetve 40 ezer eurót Molnár feleségének fizetnie.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/hatalmas-a-harc-a-koronavirus-elleni-vedooltasert-trump-durva-mennyiseget-szerezhet/

Kočnerről korábban kitudódott, hogy fenyegető üzeneteket és telefonhívásokat intézett Kuciaknak 2017-től kezdődően, amikor az újságíró felhánytorgatta azokat az ügyleteit, amelyben a vállalkozó érintett volt. A rendőrség és az ügyészség akkoriban nem foglalkozott a helyzettel, aminek az lett a vége, hogy Ján Kuciakot és kedvesét, Martina Kušnírovát 2018. február 21-én brutális módon kivégezték saját otthonukban Nagymácsédon.

Orbán Viktor: "Robert Fico kiesett a munkából", "ma egyedül kell küzdenünk a békéért"

A miniszterelnök bejegyzést tett közzé a közösségi médiában a szlovák miniszterelnök elleni merénylet kapcsán.