Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,959 $

Meredeken visszaesett a koronavírus-betegek száma az idősotthonokban az oltások után

Miután decemberben megkezdődött a vakcinációs kampány, a gondozó- és nyugdíjas otthonokban lévő koronavírusos páciensek aránya jelentősen csökkent a 2020-as átlaghoz képest.

Kiskunhalas, 2021. március 7. Szepesvári Szabolcs, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház igazgatója beolt egy pácienst a Pfizer-BioNtech koronavírus elleni vakcinájával a kórház egyik oltópontján 2021. március 7-én. MTI/Máthé Zoltán
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az Egyesült Államok egészségügyi hatóságainak legújabb statisztikai adatai alapján az idősotthonokban tavaly december óta 82 százalékkal visszaesett a beazonosított covid-fertőzöttek száma – számolt be róla a Route-Fifty portál.

Az idősotthonok lakói esetében december 20-án tetőzött a járvány, akkor ugyanis több mint 33 ezer aktív esetet tartottak nyilván, január 31-ére viszont 11 ezerre csökkent az arány, míg február 7-ére alig 6 ezren produkáltak csupán pozitív koronavírustesztet. Soron kívül Kövesd élőben Szoboszlai szombat délutáni meccsét az angol bajnokságból

Az első koronavírus elleni védőoltást az USA-ban december 15-én adták be egy idős delikvensnek, azóta pedig szignifikáns javulás érezhető. Nemcsak a gondozóotthonok esetében, hanem a teljes populációban is alábbhagyott a járvány intenzitása, az újonnan regisztrált betegeknél 46 százalékos csökkenést mértek.

A koronavírus-fertőzésnek a járvány kitörése óta 172 ezer idősotthonban lévő nyugdíjas esett áldozatául az Egyesült Államokban, ami az összhalálozás körülbelül egyharmadát teszi ki.

Mivel az esetükben rendkívül magas volt a veszélyeztetettség és a kórokozóval szembeni sérülékenység, ezért a lakók és az otthonok személyzete mindenkinél hamarabb kaphatták meg a koronavírus elleni oltóanyagokat.

Amíg tavaly májusban 10 837 fertőzöttet és 3 461 halottat azonosítottak az idősotthonokban, addig idén februárra az elhunytak száma 2,2 ezerre zuhant vissza, ami komoly előrelépésként értékelhető.