Dollár
393,41 Ft
Euró
406,77 Ft
Font
470,26 Ft
Bitcoin
16,254 $

Zacher Gábor: már komplett családok is érkeznek a kórházakba a koronavírus miatt

Békéscsaba, 2021. március 7. Beoltanak egy idõs férfit a Pfizer-BioNtech koronavírus elleni vakcinájának elsõ adagjával a Békés Megyei Központi Kórház Dr. Réthy Pál Tagkórházának oltópontján Békéscsabán 2021. március 7-én. MTI/Rosta Tibor
not image

Hujber Dávid

2021. március 8. - 10:22

A magyar szakember is rámutatott arra, hogy milyen erőteljes a harmadik hullám, ami komplett családokat juttat kórházba.

A 168.hu-nak adott interjújában azonban hangsúlyozta, nem fog összeomlani az egészségügy, mert nem fogják hagyni. Ahogyan ő fogalmazott, ha kell, akkor túlóráznak és kidolgozzák a „belüket”, de nem tehetik meg, hogy most feladják, amikor a legnagyobb szükség van rájuk.

Soron kívül Itthon is hatalmasat emelkedhet a cigaretta ára az Európai Bizottság döntése miatt

A neves toxikológus közvetlen közelről láthatja azt, hogy mi történik a kórházakban, kiemelve, hogy nincs eszközhiány, de nehéz bírni a sok beteggel, miután rohamosan töltődnek a koronavírus-osztályok.

„Az a rémisztő, hogy komplett családok is érkeznek, apa, anya, a gyerek pedig egy másik kórházban van. Tegnap reggel, mikor bementem a hatvani kórház covid-osztályára azt láttam, hogy a betegek egyharmada akár a gyerekem lehetne.” – mondta Zacher a lapnak adott interjújában, aminek ideje több érdekes dologra is rávilágított.

A mutáns vírusok terjedésével már a fiatalabbak is még inkább veszélyben érezhetik magukat. A szakember szerint a harmincas korosztályból is vannak, akik életerős fiatalok, de kétségbeesést lát a szemeikben, mert nem tudják, mi vár rájuk.

Beoltottak egy férfit, aki a hétvégi oltakozás lemondása ellenére elment az oltópontra

Kollégáihoz hasonlóan elmondta, hogy egyre több a fiatal beteg és a 24 órás műszakjának ideje alatt szinte 30 percenként jött egy riasztás koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés miatt. Régóta van a szakmában, több évtizede, de hasonlót még őt sem tapasztalt.

Az igazán szörnyű rész, amikor napi szinten több beteggel is közölnie kell, hogy lélegeztetőgépre fogják kapcsolni, és lehet, hogy már soha többet nem ébred fel. „Szívfacsaró látvány, hogy ül az ágy szélén, lóg ki belőle az oxigén és harcol a légvételért, aztán lehet, hogy egy óra múlva már lélegeztetőgépre kell kerülnie.”

Abban a kórházban, ahol ő dolgozik, több mint 120 ágy van, de egyik sem szabad. Az elmúlt két hétben a vírus felgyorsulásával betelt az osztály. Szintén borzasztó, amikor valakit értesíteni kell telefonon, hogy a hozzátartózója meghalt. Mostanában ezt egyre többször kell megtennie Zachernek, ami mentálisan kegyetlen lehet.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.