Clouds
21 Budapest
Dollár
360,12 Ft
Euró
390,39 Ft
Font
444,83 Ft
Bitcoin
23,050 $

Beoltottak egy férfit, aki a hétvégi oltakozás lemondása ellenére elment az oltópontra

Illusztráció/MTI/Vasvári Tamás
Belföld
not image

Nagy Noel

Szerkesztő

Mint arról mi is beszámoltunk, kisebb káosz alakult ki a hétvégi oltakozás kapcsán egy technikai hiba következtében, melyre hivatkozva az operatív törzs bejelentette, halasztani kell 74 ezer ember AstraZeneca-vakcinával való beoltását.

Egy technikai hiba következtében nagyon sok embernek meglehetősen furcsa SMS-t küldött ki a Vakcinainfo, esetenként több száz kilométerre lévő oltópontra hívták be az érintetteket, valamint olyanoknak is szóltak, akiket a közelmúltban már beoltottak.

Soron kívül Tizennégy, a tikriti mészárláshoz köthető személy kivégzésére készül Irak

Nagyon sok beszámoló született a kaotikus állapotokról, melyre előbb Orbán Viktor, majd az operatív törzs is reagált, és végül lefújták a mostani hétvégére tervezett oltakozást. Csak az oxfordi vakcinával való tömeges oltást érinti ez, a többi oltóanyag beadása továbbra is zajélik.

Egy férfi azonban úgy döntött, kíváncsiságból megpróbál elmenni a számára kijelölt oltópontra, hogy saját maga tapasztalja, vajon elhajtják-e. Mint arról a HVG beszámolt, a megadott időpontra és a megadott helyszínre pontosan megjelent, és minden további gond nélkül meg is kapta az oltást.

A lapnak nyilatkozó férfi elmondta, csak azért nem mondja meg az oltópont helyét, mert „maximális kedvességgel és korrektséggel” álltak hozzá, és még csak véletlenül sem szeretné kellemetlen helyzetbe hozni őket. Annyit árult el mindössze, hogy egy budapesti oltópontról van szó.

Elmondása szerint kicsit félt attól, hogy elküldik, de erről szó sem volt, a belépéskor mindössze annyit kérdeztek tőle, hogy első vagy második oltására jött-e. Ezt követően az ügyintézőhöz ment, aki elkérte a papírjait, és közölte, nincs rajta az oltási listán.

A férfi azonban felmutatta a szóban forgó csütörtöki SMS-t, amelyet a Vakcinainfo küldött ki a számára, ez pedig elegendőnek bizonyult, hogy felvegyék az adatait, elkérjék igazolványait, majd felírják. Mint mondta, az orvos ezeket átnézte, majd beadta az első dózis AstraZenecát, és még a következőre is adott időpontot.

Beszámolója szerint egyébként egy olyan oltópontra hívták be, ahol csak az oxfordi vakcinával oltják az embereket, elsősorban fiatalabbakat. A HVG tudósítása szerint azonban nem valószínű, hogy egyedi esetről van szó a férfi esetében.

Az RTL Híradójának értesülésére hivatkozva ugyanis azt írják, minden kórház kapott egy értesítést az országos kórház-főigazgatóságtól, hogy mindenképpen leszállítják a vakcinákat a számukra, és működni fognak ügyeleti oltópontok is azoknak, akik esetleg nem értesültek a hétvégi tömeges oltás halasztásáról.