Megerősítette a Pentagon az ufókról készült felvételek hitelességét

Illusztráció/Pixabay
not image

Kulcsár Péter

2021.április.11 - 09:12

Ezen a héten napvilágra kerültek olyan videók és fényképek, amelyeken ismeretlen eredetű, azonosítatlan repülő tárgyakat láthattunk.

A piramis formájú tárgyakról készült fotókat két ufókutató hozta nyilvánosságra még a hét elején, sokan azonban úgy gondolták, csupán átverésről lehetett szó.

A The Black Vault hírportál az ügy apropóján felkereste az Egyesült Államok védelmi minisztériumát e-mailben, akik válaszként megerősítették, hogy a felvételek valódiak, és mind egy szálig az amerikai haditengerészet személyzetétől származnak.

“A kérdéses fotókat és videókat a haditengerészetnél szolgáló kollégáink készítették. Jelenleg azon dolgozunk, hogy azonosítsuk az objektumokat, ezért megkezdtük a szükséges vizsgálatokat” – olvasható a Pentagon válaszlevelében.

“Mint ahogyan azt már korábban is elmondtuk, fő célunk a biztonságos működés, és addig nem zárunk le egyetlen aktát sem, amíg ki nem derítettük, mi okozhatta a fennakadásokat. Egyelőre ott tartunk, hogy megállapítottuk, a tárgyak nem a bázisunkról és nem is a légierőtől érkeztek” – magyarázta Susan Gough, a Pentagon szóvivője.

Gough azt nem kívánta kommentálni, hogy valóban azonosítatlan objektumokról volt-e szó, vagy csupán titkos repülőgépekről, illetve drónokról, melyeket a hadsereg előszeretettel tesztel a környéken.

“Sajnos nem mondhatok el több részletet az esetről, mivel nem rendelkezek további információkkal” – zárta gondolatait a szóvivő.