Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Egy UFO-jelentésben részletezik a “nehezen megmagyarázható” észleléseket

Fotó: Unsplash/Júlia Borges
Külföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

John Ratcliffe, korábbi amerikai hírszerzési igazgató azt állítja, amerikai katonai pilóták és műholdak sokkal több UFO-megfigyelést rögzítettek, mint amennyit nyilvánosságra hoztak.

Az amerikai katonai pilóták és műholdak sokkal több felvételt rögzítettek azonosítatlan repülő tárgyakról vagy ufókról, mint amennyit nyilvánosságra hoztak – mondta Donald Trump korábbi hírszerzési igazgatója, John Ratcliffe.

Soron kívül Nashville-i lövöldözés: három 9 éves diákot ölt meg a kegyetlen támadó

Ratcliffe a Fox News kérdésére az azonosítatlan légi jelenségekről szóló, hamarosan megjelenő kormányzati jelentés kapcsán azt válaszolta, hogy a jelentés korábban ismeretlen észleléseket dokumentál “a világ minden tájáról”.

“Ezek egy részét visszaminősítették, és amikor a megfigyelésekről beszélünk, olyan tárgyakról beszélünk, amelyeket a haditengerészet vagy a légierő pilótái láttak, vagy amelyeket műholdas képek vettek fel, és őszintén szólva nehezen megmagyarázható akciókban vesznek részt, bonyolult manőverekkel, amihez nincs technológiánk” – jegyezte meg Ratcliffe.

Az UFO-jelentést június elejéig kell közzétenni, egy koronavírus-járvány elleni harcot segítő segély- és kiadási csomag záradékának megfelelően, amelyet Trump írt alá hivatalának elhagyása előtt.

A készülő jelentést a védelmi osztály és a hírszerző ügynökségek fogják kiadni. Amikor azonosítatlan légi jelenségeket azonosítanak, Ratcliffe szerint az elemzők megpróbálják azokat potenciális időjárási anomáliaként vagy más rutinszerű látványként magyarázni.

Ratcliffe elmondta, hogy az ügynökségek mindig valami elfogadható magyarázatot keresnek a jelenségekre, ám nem egy esetben fordult elő, hogy nem tudtak reális magyarázattal szolgálni, ugyanis az azonosítatlan repülő tárgyak sebessége elképesztő volt, ennek ellenére nem kísérte hangrobbanás.

Végezetül Ratcliffe elmondta, temérdek megmagyarázhatatlan jelenséget dokumentáltak már, nem csak az Egyesült Államokban, de az egész világon, a volt hírszerzési igazgató szerint pedig mikor a jelentés nyilvánosságra kerül majd, sokkal kevesebb esetet fognak megosztani a lakossággal, mint amennyi valójában történt.