Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,80 Ft
Euró
393,55 Ft
Font
467,47 Ft
Bitcoin
64,339 $

Egy UFO-jelentésben részletezik a „nehezen megmagyarázható” észleléseket

John Ratcliffe, korábbi amerikai hírszerzési igazgató azt állítja, amerikai katonai pilóták és műholdak sokkal több UFO-megfigyelést rögzítettek, mint amennyit nyilvánosságra hoztak.

...svg content...Fotó: Unsplash/Júlia Borges
Külföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az amerikai katonai pilóták és műholdak sokkal több felvételt rögzítettek azonosítatlan repülő tárgyakról vagy ufókról, mint amennyit nyilvánosságra hoztak – mondta Donald Trump korábbi hírszerzési igazgatója, John Ratcliffe.

Ratcliffe a Fox News kérdésére az azonosítatlan légi jelenségekről szóló, hamarosan megjelenő kormányzati jelentés kapcsán azt válaszolta, hogy a jelentés korábban ismeretlen észleléseket dokumentál „a világ minden tájáról”. Soron kívül Gyurcsány Ferenc: Fiatalok, ne vegyetek kábítószert

„Ezek egy részét visszaminősítették, és amikor a megfigyelésekről beszélünk, olyan tárgyakról beszélünk, amelyeket a haditengerészet vagy a légierő pilótái láttak, vagy amelyeket műholdas képek vettek fel, és őszintén szólva nehezen megmagyarázható akciókban vesznek részt, bonyolult manőverekkel, amihez nincs technológiánk” – jegyezte meg Ratcliffe.

Az UFO-jelentést június elejéig kell közzétenni, egy koronavírus-járvány elleni harcot segítő segély- és kiadási csomag záradékának megfelelően, amelyet Trump írt alá hivatalának elhagyása előtt.

A készülő jelentést a védelmi osztály és a hírszerző ügynökségek fogják kiadni. Amikor azonosítatlan légi jelenségeket azonosítanak, Ratcliffe szerint az elemzők megpróbálják azokat potenciális időjárási anomáliaként vagy más rutinszerű látványként magyarázni.

Ratcliffe elmondta, hogy az ügynökségek mindig valami elfogadható magyarázatot keresnek a jelenségekre, ám nem egy esetben fordult elő, hogy nem tudtak reális magyarázattal szolgálni, ugyanis az azonosítatlan repülő tárgyak sebessége elképesztő volt, ennek ellenére nem kísérte hangrobbanás.

Végezetül Ratcliffe elmondta, temérdek megmagyarázhatatlan jelenséget dokumentáltak már, nem csak az Egyesült Államokban, de az egész világon, a volt hírszerzési igazgató szerint pedig mikor a jelentés nyilvánosságra kerül majd, sokkal kevesebb esetet fognak megosztani a lakossággal, mint amennyi valójában történt.

Vitézy Dávid várja Karácsony Gergely válaszát a hatalmas pénzjutalmakról

Vitézy Dávid elárulta, mennyit keres a a MÁV Start és a Volánbusz közös gazdasági vezetője, aki szintén szép summát kapott.