Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,85 Ft
Euró
393,32 Ft
Font
457,72 Ft
Bitcoin
66,832 $

Marco Rossi szerint nem reális elvárás, hogy 90 percig domináljon a válogatott

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint azok, akik azt gondolják, hogy a magyar válogatottnak 90 percig dominálnia kell, az egyszerűen el van tájolva.

Fotó: A magyar csapat tagjai a Magyarország - Koszovó barátságos labdarúgó-mérkőzés után a Puskás Arénában 2024. március 26-án. A magyar válogatott 2-0-ra nyert. MTI/Koszticsák Szilárd
Sport

Kiss László

Szerkesztő

Magyarország hónapok óta nem játszott, emiatt kissé nehézkes is volt a törökök és a koszovóiak elleni mérkőzés. Legutóbb Koszovó volt az ellenfél, és Marco Rossi több helyen is változtatott a csapaton. Az első félidő igencsak nehézkes volt, Koszovó meglepően sokat birtokolta a labdát, és nem ment igazán a játék a magyaroknak.

Végül ismét Szoboszlai Dominik volt a hős, ő nyitotta meg a gólcsapot, és addigra már jobb játékot játszottak. 2-0-ra nyert a magyar válogatott, bár Rossit most sem nyűgözte le a teljesítmény, viszont szerencsére még mindig van kellő idő arra, hogy a válogatott 100%-os formába lendüljön az Európa-bajnokságra. Soron kívül Jelentős bővítés előtt állhat a Samsung gödi akkumulátorgyára

„Négy hónap után találkoztunk újra a kerettel, ez elég sajátságos helyzet, mert közben nincs összetartás. Akik nem kezdtek eddig, azokat ezen a második meccsen tesztelni és látni akartam a jó fizikai adottságokkal rendelkező Koszovó ellen.” – idézte az MTI Rossit azt követőe, hogy lefújták a mérkőzést.

Sallai, Kerkez és Willi Orbán is sérült

Ne feledjük, Sallai és Kerkez kisebb sérüléssel küzd, illetve Willi Orbán esetében sem akartak kockáztatni. „Ráadásul Sallai Roland és Kerkez Milos szereplését kisebb sérülés miatt ugyanúgy nem kockáztattuk meg, ahogy Willi Orbánét sem. Így hét helyen változtattam, ilyenkor nem működnek úgy az automatizmusok.”

Rossi nem tartja reálisnak azt, hogy 90 percig domináljon a magyar válogatott, mert ennek nincs köze a valósághoz, amit hangsúlyozott is. „Ha valaki azt gondolja, kilencven percig dominálnia kell a magyar válogatottnak, az el van tájolódva. Az nem reális várakozás, hogy az elsőtől az utolsó percig diktáljuk a tempót. Ma sem loptunk meg senkit, még ha nem is lőttünk kapura az első félidőben.”

Az sem titok, hogy Gazdagtól többet vár, amin nem akar szépíteni. Kértek tőle valamit, amit nem igazán tudott megvalósítani, így neki biztosan javulnia kell. „Gazdagtól viszont többet várok, ezt nem fogom szépíteni. Kapott játékperceket már korábban is. A klubjában más szerepben játszik, most azt kértük tőle, mélységből támadjon többet, de nem igazán sikerült.”

Liner/MTI

Júniustól hét kínai város lesz elérhető közvetlen légijárattal Budapestről

A külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy új közvetlen légi összeköttetés jön létre a két ország között.

Májusban újabb területen lesz fizetős a parkolás Budapesten

A Sashegyen április 2-től kell fizetni a parkolásért, míg Zuglóban május elejétől indul a próbaüzem, amit rövidesen a fizetős üzem követ majd.