Dollár
382,74 Ft
Euró
392,32 Ft
Font
463,75 Ft
Bitcoin
24,853 $

Magyarország aláírta a kínai vakcinaszerződést, ennyi oltóanyagot vásárol

not image

A T-800-as

2021. január 29. - 14:59

Szijjártó Péter egy újabb nagyon aktív napon van túl, és legutóbb a kínaiakkal kötött vakcinaszerződésről számolt be.

Először Müller Cecília, az országos tisztifőorvos szolgált egy nagyon fontos hírrel, miszerint az OGYÉI jóváhagyta a vizsgálat alá helyezett kínai Sinopharm-vakcinát, ami hamarosan elérhetővé válhat Magyarországon.

Soron kívül Putyin egyre közelebb hozza egymáshoz Oroszországot és Észak-Koreát

Ezt azt jelenti, hogy rövidesen egy jelentősebb szállítmány futhat be a vakcinából. Orbán Viktor miniszterelnök annyira bízik a kínai oltóanyagban, hogy azzal fogja beoltatni magát, amiről péntek reggel beszélt.

Akkor még nem írták alá a szerződést a kínai felekkel, de azóta ez is megtörtént, melyről Szijjártó a hivatalos Facebook oldalán keresztül számolt be.- „Az OGYÉI engedélyének kiadása után megnyílt a lehetőség a kínai Sinopharm által gyártott oltóanyag megvásárlására és a szerződést is sikerült aláírni a déli órákban.”

„Ennek értelmében hazánk két és fél millió ember beoltását lehetővé tevő, ötmillió adag oltóanyagot vásárol a kínai Sinopharm vállalattól. A szállítás négy szakaszban, négy hónap alatt valósul meg.” – hangsúlyozta.

„Ezzel lehetővé válik majd az oltás felgyorsítása, emberek ezreinek életét menthetjük meg és hamarabb tudunk sort keríteni a korlátozások feloldására.” – folytatta a miniszter az útja és a programjai során.

Müller Cecília örömteli hírrel szolgált az orosz Szputnyik V vakcináról

„Ugyanakkor nem az anyaországi magyarok lesznek az elsők, akik megkapják ezt az oltást, hiszen Szerbiában már több mint 300 ezer embert oltottak be vele, köztük sok magyart a Vajdaságban.”

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.