Clouds
21 Budapest
Dollár
344,51 Ft
Euró
369,42 Ft
Font
428,87 Ft
Bitcoin
25,816 $

Megkezdődött a Sinopharm omikron-specifikus vakcináinak klinikai vizsgálata

Kínában meglepő intenzitással robbant be újra a járvány, s bár példátlanul szigorú lezárások követték a növekvő esetszámokat, a tudósok versenyt futnak az idővel, hogy korszerűbb oltóanyagot biztosítsanak a vírus ellen.

A Szputnyikkal és Sinopharmmal oltottak is utazhatnak Európában, ezzel a feltétellel

Sokan vettek fel Magyarországon orosz és kínai vakcinát, azonban emiatt nem utazhattak szabadon az Európai Unióban, a legújabb hírek szerint viszont megoldódhat a helyzetük.

Orbán Viktor rövidre zárta a vitát a kínai vakcinával kapcsolatosan

Orbán Viktor többek között a kínai vakcinát ért kritikákra is reagált az interjújában, egyértelművé téve a dolgot, miután a WHO is jóváhagyta a Sinopharm használatát, ami sok ember életét mentette meg.

Beperli a magyar kormányt a nagykanizsai férfi, miután két rokona is meghalt a járványban

Beperli a magyar kormányt egy nagykanizsai férfi, aki az édesanyját és a testvérét is elveszítette a koronavírus miatt.

A fehérjealapú Sinopharm hatásosabb az Omikron ellen

A Sinopharm NVSI-06-07 megnevezésű fehérjealapú vakcinája a korábbi oltástól eltérő technológiát alkalmaz, amely a koronavírus inaktivált formáját tartalmazta.

További Hírek

Orbán Viktor elmondta, számára melyik a legjobb vakcina, és már csak nyugati oltások érkeznek

Orbán Viktor ugyan szívesen rendelne még orosz és kínai vakcinákat, jelenleg nincs rájuk szükség ebben a formában, a nyugati utánpótlás elegendő.

Rossz híreket kaptak a Szputnyikkal és Sinopharmmal oltottak

Svájci kutatók legújabb tanulmányukban bebizonyították, hogy a Janssen-, a Sinopharm- és a Szputynik-vakcinák hatékonysága jóval alacsonyabb az omikron-variánssal szemben, mint a korábbi mutációk esetében.

Nem rendelt újabb adag kínai és orosz vakcinát a kormány

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az ATV-nek elmondta, hogy mind a Szputnyik mind a Sinopharm szállítói teljesítették a Magyarországgal korábban megkötött szerződéseket, és jelenleg nem folynak tárgyalások újabb szállítmányokról.

Lesújtó híreket kaptak a Szputnyikkal és Sinopharmmal oltottak

Az Európai Uniós országok többségében kételkednek az orosz és a kínai vakcina hatékonyságában.

Elfogadhatja Olaszország a Szputnyik és a Sinopharm vakcinákat

Olaszország bizonyos feltételek mellett elfogadhatja a keleti vakcinákat a munkavállalók számára.

Harmadik dózis vakcinát ajánl a WHO a kínai oltóanyagokkal beoltott 60 évnél idősebbek számára

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hétfőn bejelentette, hogy egy független szakértői panel javaslata szerint újabb, harmadik dózis oltóanyagot kell felajánlani azoknak a 60 évnél idősebb személyeknek, akiket Sinovac vagy Sinopharm kínai fejlesztésű koronavírus elleni vakcinákkal oltottak be.

Hamarosan megkezdődhet a Sinopharm-vakcinák magyarországi gyártása

Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a magyar és a kínai fél, melynek értelmében tíz hónapon belül létrehozzák a védőoltások gyártásához szükséges kapacitást és infrastruktúrát.

A kínai Sinopharm egy saját mRNS-vakcina kifejlesztésén dolgozik

A biotechnológiai vállalat oltóanyaga új lendületet adhat a technológiának a hagyományos oltások hatékonyságával kapcsolatos aggodalmak közepette.

Delta és béta variáns ellen is hatékony vakcinát fejlesztett ki a Sinopharm

A kínai vállalat egy olyan speciális oltóanyagot alkotott meg, melynek révén csökkenthető a koronavírus delta és béta mutációjával megfertőzöttek kórházba kerülésének esélye.

Kiderült, kell-e a negyedik oltás a Sinopharmmal és a Szputnyikkal oltottaknak

Miközben az mRNS-vakcinák esetében minden bizonnyal szükséges lesz a harmadik, emlékeztető oltás, addig a kínai és orosz védőoltásoknál akár a negyedik adagot is igénybe kell majd venniük az embereknek a maximális védettséghez.