Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,784 $

Magyar Péter nem lesz ott az ATV által rendezett vitán

Valószínűleg egy választási vita elegendő Magyar Péter számára, aki mindenképpen ragaszkodott ahhoz, hogy az MTVA által szervezett vita élő legyen.

...svg content...Fotó: Magyar Péter, a Tisza párt európai parlamenti listavezetője, a párt alelnöke a debreceni Református Nagytemplom előtt tartott anyák napi nagygyűlésen 2024. május 5-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Eljött a nagy nap, ma este összecsapnak a politikusok egymással az MTVA élő vitáján, melynek kapcsán Magyar Péter jelezte, ezer adag fagylaltot ajánlottak fel a Tisza Pártnak a Várkert Bazárnál, ahol nagy tömeg várható. Dobrev Klára, a DK vezetője pedig annak örült, hogy a főbejáraton mehet be, mert korábban egyértelművé tette, márpedig ő a mélygarázson keresztül nem megy be az épületbe.

Komoly vita várható a felek között, már csak amiatt is, mert Magyar Péter a legnagyobb ellenzéki pártnak tartja a Tisza Pártot, addig a DK ugyanezt gondolja magáról. Sőt, Dobrev jobboldalinak nevezte a Tisza Pártot, és azzal a lendülettel karaktergyilkossággal vádolja Magyart, aki szerint a DK-val soha nem lehet leváltani a kormányt.

Minden eddiginél nagyobb közöttük a különbség, Magyar éles politikai nézetei pedig erősen arra utalnak, senkivel nem akarnak egységet alkotni, csak a Tisza létezik számára. Hogy ez később mennyire lesz kifizetődő, különösen a 2026-os választásokon, nem tudni, addig még rengeteg minden történhet.

Szerinte egyelőre arról is korai beszélni, miniszterelnök-jelölt lehet-e, mert sokan vannak, akik arra már nem tartják alkalmasnak. Ami biztos, a ma esti vitán 11 párt képviselője lesz ott, köztük a Fidesszel, addig az ATV vitájára nemet mondtak, akárcsak Magyar Péter. Egyikük sem szerepel az ATV beharagozójában, melynek kapcsán az Media1 megkereste a csatornát.

Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója azt mondta, Magyar Péter, a Tisza Párt, a Fidesz, Deutsch Tamás és Szentkirályi Alexandra nem véletlenül nincsenek a listájukon, mert nem éltek a meghívással, annak ellenére sem, hogy többször felkínálták számukra az opciót.

Karácsony Gergely egyvalakinek külön köszönetet mondott

Egyvalakinek különösen nagy hálával tartozik Karácsony Gergely, aki őszintén beszélt erről egy nyílt posztban.