Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,33 Ft
Euró
395,52 Ft
Font
468,04 Ft
Bitcoin
67,152 $

Magyar Péter szerint Gyurcsány pártjával soha nem lesz kormányváltás Magyarországon

Magyar Péter egy friss interjújában beszélt arról, hogy a DK soha nem lesz alkalmas kormányváltásra, ebben teljesen biztos.

...svg content...Fotó: Facebook/Dobrev Klára
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Dobrev Klára a Telexnek adott interjújában nem kevés kritikát fogalmazott meg Magyar Péterrel szemben, miután látták, a Tisza Párt vezetője a legkisebb mértékben sem nyitott arra, hogy együttműködjön velük. Sőt, rengeteg szavazót vehet el tőlük, és láthatóan ez Gyurcsány Ferencnek sem tetszik, aki egyre hosszabb körmondatokat fogalmaz meg Varga Judit volt férjéről.

A DK vezetője karaktergyilkossággal vádolja Magyart, aki nem kér egy ellenzéki pártból sem, mert szerinte semmit nem csináltak az elmúlt 14 évben, leszámítva egy-két pártot. Dobrev közben megerősítette, Gyurcsány Ferenc nem akar újra miniszterelnök lenni, addig Magyar úgy véli, a DK-val semmilyen módon nem lehetséges a kormányváltás. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

Esélyeket nem akar latolgatni az EP-választások előtt, de abban biztos, hogy a DK-val nem lesz kormányváltás Magyarországon. „Esélylatolgatásra nem vállalkozom. Arról, hogy a DK mennyire erős: a DK-nak is van egy „hívő tagozata” – kisebb, mint a Fidesznek –, de a DK-s szavazók nagy része alapvetően csak kormányváltást akart. Most már látják, hogy a DK-val soha nem lesz kormányváltás. Sőt: azt is belátták, hogy a DK akadálya a kormányváltásnak.” – mondta a Népszavának adott interjújában.

Megjegyezte, nem törődnek a többi ellenzéki párttal, nem osztogatnak erős pozíciókat, mint más ellenzéki pártok, egyszerűen megvárják, hogyan döntenek a választók. A Népszava megkérdezte Magyart, miért sértegeti a többi ellenzéki pártot, amire Magyar azt felelte, összekeveri az újságíró valaki mással.

„Bocsánat, összekever valakivel. Szerintem Gyurcsány Ferenc az, aki minden reggel ír nekem egy hosszú levelet bibliai idézetekkel megspékelve. Én nem sértegetek senkit. Mindenki látja, hogy mit csinált az ellenzék az elmúlt tizennégy évben. Semmit! Őfelsége ellenzéke voltak. Tisztelet a kivételnek: akad egy-két ellenzéki politikus, aki valódi munkát végzett, próbálta feltárni a kormány hibáit. Gyurcsány Ferenc nem tartozik közéjük.”

Magyar azt látja, hogy már a DK is lejtmenetben van, és egyre kevesebb a szavazója. „Mi nem véletlenül vagyunk napról napra többen, és közben nem véletlenül küzd mindegyik ellenzéki párt, szerintem lassan a DK is, az ötszázalékos küszöb elérésével.”

Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Az Európai Tanács tagjai informális munkavacsorán vitatják meg, kiket jelöljenek az Európai Unió vezető pozícióiba.