Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
372,31 Ft
Euró
397,77 Ft
Font
470,37 Ft
Bitcoin
64,069 $

Gyurcsány keményen beszólt Magyar Péternek: „Te egy tőről metszett fideszes politikus vagy”

Gyurcsány Ferenc ismét jelentkezett, ezúttal kedd reggel osztotta ki Magyar Pétert, akit egy tőről metszett fideszes politikusnak nevezett, és egyúttal tehetségtelenebbnek is, mint Orbán Viktor miniszterelnököt

...svg content...Fotó: Facebook/Gyurcsány Ferenc
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Gyurcsány Ferenc hétfőn igen komoly kérdéseket és kritikákat fogalmazott meg Magyar Péterrel szemben, aki a Tisza Párt vezetője, és biztos abban, hogy 2026-ban ők nyerik a választásokat. A jelenlegi helyzetben úgy fest, sorra szívja el a szavazókat a baloldalról, így többek között a DK-tól, ami sokba kerülhet Gyurcsány Ferenc pártjának, már a közelgő EP-választások idején is.

Emiatt is rendkívül érdekes lesz figyelni az eseményeket, minden eddiginél nagyobb lehet a tét ezeken a választásokon a pártok számára. Gyurcsány újabb levéllel jelentkezett, amiben nem kicsit osztotta ki Magyar Pétert, amire talán már lesz válasza Varga Judit volt férjének mert eddig nemigazán reagált. Soron kívül Fegyveres őrizet mellett nézhette meg Orbán Viktor a még be nem mutatott Mercedeseket

„Levél Magyar Péternek Alelnök úr! Tegnapi Facebook bejegyzésemben azt feltételeztem, hogy a választásokig hátralévő alig két hétben nem fog kiderülni, hogy valójában ki vagy te politikai értelemben. Azt írtam, hogy amikor majd kiderül, abban nem lesz köszönet. Szóval nem sok jóra számítottam. De nem kellett sokat várnunk, mert te a segítségünkre siettél, tisztáztad a helyzetet.” – írta az újabb hosszabb posztjában Gyurcsány.

Gyurcsány szerint Magyar maga a Fidesz

Gyurcsány azt mondja, ugyan Magyar élesen támadta a Fideszt, elutasítja, hogy az EU korrupcióra hivatkozva tartja vissza a pénzeket. Szerinte csak szerep lehet, hogy ellenzékinek mondja magát Magyar, és semmi elfogadhatót nem mondott. „Interjút adtál a Telexnek. Mi tagadás, sokértelmű óvatossággal kezeltünk eddig, de csak azért, mert sokértelmű volt a szereped. Ellenzékinek mutattad magad, bár a NER részként eltöltött évtizededre semmi elfogadhatót nem mondtál. Orbán leváltásáról beszéltél, de nem zártad ki, hogy a Fidesszel koalíciót kötnél, eközben ütötted, vágtad az ellenzéket is. Élesen támadtad a Fidesz korrupcióját, de elutasítottad, hogy az EU erre is hivatkozva visszatart fejlesztési pénzeket.”

„Nem mindenki veszi jó néven Magyar Péter követői közül, ha Gyurcsány Ferencék kritizálják őt, rendre védelmük alá veszik a Tisza Párt vezetőjét. „És kétségtelen, látva, hogy támogatóid jelentős része őszinte ellenzéki meggyőződésű ember, és azt is, hogy mennyire felzaklatja őket, ha téged kritizálunk, volt bennünk némi elővigyázatosság. Mert természetesen előfordulhat, hogy mi nem értjük jól a helyzetet.”

Magyar Péter tehetségtelenebb, mint Orbán Viktor

Nem állt meg ennyinél, és azt mondja, Magyar egy tőről metszett fideszes politikus, aki tehetségtelenebb Orbán Viktor miniszterelnöknél. Szerinte sok minden köti őt még a Fidesz világához, így nem tud bízni benne, a legkisebb mértékben sem. „De tegnapi interjú eloszlatta a kétségeket. Te egy tőről metszett fideszes politikus vagy, frissebb, mint Orbán, de minden bizonnyal tehetségtelenebb. Eldőlt, hogy mentalitásod, gondolkodásod, véleményed a Fidesz világához köt, bár igaz, magadat jobban szereted, mint őket.

Gyurcsány kijelentette, Magyar Péter nem a Fidesz ellenfele, hanem maga a Fidesz, és a DK nem ért egyet azzal, amit ő gondol a világról, Európáról és Magyarországról. Szerinte nem megbuktatni, hanem felfelé akarja buktatni Orbán Viktort. „Gyerekeinknek azt tanítjuk, gondolom te is, hogy álljanak ki amellett, amit gondolnak: önmagukért, meggyőződésükért. Mert ezt tartjuk helyesnek. Mi is ezt tesszük. Na már most, hallgatva, amit mondasz, te hatalmi értelemben lehet, hogy Orbán ellenfele vagy, hiszen az ő helye kell neked, nem szégyelled, nem is kell, hogy miniszterelnök akarsz lenni, de tartalmi értelemben, politikád lényege szerint te nem a Fidesz ellenfele vagy, hanem maga a Fidesz.”

„Ilyenformán ellenfelek vagyunk. Amit te gondolsz a világról, Európáról, Magyarországról, azzal mi nem értünk egyet. Új vagy a politikában, de régi, jól ismert fideszes szöveget nyomsz. Orbánt nem megbuktatni, hanem, ahogy mondják, felfelé buktatni szeretnéd. Nem elszámoltatni akarod, hanem az Európai Tanács vagy a Bizottság elnöki posztját ajánlanád neki, ha úgy tetszik, kitüntetnéd. Szerinted olyan európai víziója van, ami alkalmassá és érdemessé teszi őt erre. Azt javaslod, hogy „kössünk egy dealt a miniszterelnök úrral”.

„Mi nem akarunk semmilyen dealt kötni Orbánnal. Mi le akarjuk váltani, és el akarjuk számoltatni. Jó, hogy adtad ezt az interjút. Hogy mondják? Elvált a tüdő a májtól. Vagy máshogy? Akkor eggyel beljebb vagyunk.”