Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
368,97 Ft
Euró
392,90 Ft
Font
459,72 Ft
Bitcoin
68,260 $

Letartóztatták a Real Madrid és a Manchester City korábbi világsztárját nemi erőszak miatt

Robinho letartóztatás alá került Brazíliában, hogy eltöltse a nem erőszak miatt kiszabott börtönbüntetését.

Fotó: Unsplash/Pawel Czerwinski
Dél-Amerika

Hujber Dávid

Szerkesztő

Két nagyon súlyos ügyről tárgyalt a bíróság, aminek fő érintettjei egykor a brazil válogatott meghatározó tagjai voltak. Mindketten világsztárként játszottak, de az ügy kirobbanásával gyakorlatilag kettétört a karrierjük és félresiklott az életük. Dani Alves 4 és fél éves börtönbüntetést kapott szexuális erőszakért, amit továbbra is tagad.

Neymar és apja segített neki ideiglenesen szabadlábra kerülni azzal, hogy kifizették érte az 1 millió eurós óvadékot. Robinho helyzete még súlyosabb, akit közel 10 évre ítéltek börtönbüntetésre csoportosan elkövetett nemi erőszak miatt. A bírák úgy határoztak, hogy a 2023-as olaszországi eset után a 9 éves börtönbüntetést Brazíliában kell letöltenie. Soron kívül Elképesztő teljesítmény: Milák a világ idei harmadik legjobb idejével nyert 100 méter pillangón

A Sky News azt írja, a korábbi futballsztárt letartóztatták Brazíliában, több mint 10 évvel azután, hogy először megvádolták egy nő megerőszakolásával Olaszországban. A Real Madrid és a Manchester City korábbi játékosa csak most kezdi meg a 9 éves börtönbüntetését, miután egy bírósági döntés engedélyezte az elítélt kiadatását Olaszországból.

A rendőrségi közlemény szerint a 40 éves Robinho orvosi vizsgálaton és egy őrizetbe vételi meghallgatáson fog részt venni, majd azt követően börtönbe szállítják. A legfelsőbb bíróság elutasította azt a kérvényt, hogy Robinho szabadlábon maradhasson, legalább addig, míg nincs folyamatban a fellebbezés.

2017-ben mondtak ítéletet először Olaszországban Robinho súlyos ügyében, aki a szexuális erőszak elkövetése alatt az AC Milan játékosa volt. Sokan elfordultak tőle az ügy miatt, gyakorlatilag az összes támogatóját elvesztette, és aligha van számára visszaút. Kérdés, mekkora vagyona maradt, mert korábban súlyos összegeket keresett a sportban.