Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,786 $

Kutatás: tízből nyolc magyar kénytelen magánorvoshoz menni

Nem tudják kivárni, hogy az állami ellátásban sorra kerüljenek, mivel hónapokkal későbbre kapnak időpontot. Emiatt sokan inkább fizetnek azért, hogy megvizsgálják.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Egyre többen mennek magánorvoshoz: egy kutatás szerint az elmúlt félévben tízből nyolcan vettek igénybe magánegészségügyi szolgáltatást. Egy autószerelő arról nyilatkozott, hogy miután daganat gyanúja merült fel nála, az állami ellátásban csak hat hónap múlvára tudtak neki időpontot adni CT-re. Úgy vélte, ha ennyit várna, annak komoly kockázata lenne, így magánrendelésre jelentkezett.

Mint mondta, ott két napon belül megcsinálták a létfontosságú vizsgálatot, bár ez 30 ezer forintjába került. Szerencsére mégsem volt daganata, és ez hamar napvilágot látott, amely által elég sok idegeskedést megspórolt magának – derül ki az RTL Híradónak adott nyilatkozatából, amelyből a 24.hu szemlézett. Soron kívül Folyamatosan melegszik a Balaton vize, valahol már csaknem 23°C-os

A kutatás szerint a legtöbben diagnosztikai- és laborvizsgálatra, bőr- és nőgyógyászati, valamint kardiológiai és urológiai vizsgálatra mentek magánban. A megkérdezettek harmada 50–100 ezer forintot költött erre fél év alatt, amiben átlag három alkalom volt benne – részletezik. De a riportban azt is kiemelik:

Minden szakterületen emelkedik a magánrendelésen résztvevők száma. Ugyanakkor vannak, akik arra panaszkodtak, hogy a magánrendelésen sem kapni „azonnalra” időpontot: előfordul, hogy ott is heteket, de akár két hónapot is kell várni. Tavaly az infláció és a reálbércsökkenés ellenére is átlagosan ötödével nőtt a magánegészségügyi szolgáltatók árbevétele.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy egyre hosszabbak a transzplantációs várólisták. Egy év alatt 409 szervátültetést hajtottak végre idehaza, közben azonban 536 új beteg került várólistára, amelyen már január elsején is 1255 páciens neve szerepelt. Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy egy kutatás szerint nem mindegy, milyen nemű az orvosunk.

Karácsony Gergely egyvalakinek külön köszönetet mondott

Egyvalakinek különösen nagy hálával tartozik Karácsony Gergely, aki őszintén beszélt erről egy nyílt posztban.

Nagy rangadót rendeznek vasárnap délután az Európa-bajnokságon

Azok, akik egy igazán jó mérkőzésre vágynak, semmiképpen nem hagyják ki a Lengyelország-Hollandia mérkőzést az Európa-bajnokságon.