Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,32 Ft
Euró
385,94 Ft
Font
451,43 Ft
Bitcoin
69,712 $

Kunhalmi Ágnes szerint nem teljesen értelmezhető, amit Magyar Péter csinál

Az MSZP társelnöke attól tart, hogy Magyar Péter önjelöltsége megakadályozhatja az ellenzéki szavazótáborok összefogását a 2026-os választásokon.

...svg content...Fotó: Magyar Péter, a Tisza párt európai parlamenti listavezetője, a párt alelnöke beszédet mond a debreceni Református Nagytemplom előtt tartott anyák napi nagygyűlésen 2024. május 5-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Kiss László

Szerkesztő

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában fejtette ki aggodalmait Magyar Péter politikai stratégiájával kapcsolatban. Kunhalmi szerint ugyanis nem csupán az ellenzék, hanem az egész magyar társadalom jövője forog kockán, amikor egyes politikusok azt sugallják, hogy egyedül képesek legyőzni a Fideszt.

A társelnök kritikája szerint Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke nem veszi figyelembe a valós politikai erőviszonyokat,  majd ajánlatát fejezte ki amiatt, hogy Magyar Péter a hétvégi kampányeseményen elkerülte a vele való személyes találkozót, ahol megválaszolhatta volna, hogyan tervez két és félmillió szavazót toborozni.

„Egészen pontosan úgy fogalmazott, hogy körülbelül 30 százaléknyi eredménnyel ő már meg tudja verni Orbánt. Hát kérem: ’14-ben 44 százalékkal kétharmada lett a Fidesznek. 47 százalékkal 18-ban. Most már 50 százalék fölé ment. Hol tudunk mi még harminc százalékkal bármit csinálni?”, tette fel a kérdést Kunhalmi.

Az MSZP társelnöke szerint a Tisza Párt stratégiája, miszerint önálló listát állítanak Budapesten, és hogy olyan ellenzéki városvezetők ellen indulnak, akik sikeresen vettek vissza kerületeket a Fidesztől, szintén hibás megközelítés. „Miért nem a rogáni ötödik kerületben próbálkozik?” – tette fel a kérdést a társelnök.

Kunhalmi Ágnes azonban azt gondolja, hogy Magyar Péter, a baloldal új reménysége egyszerűen „túltolta a biciklit”, aggályait pedig véleménye szerint a Tisza Párt hívei is osztják, amivel aligha ért egyet Magyar.