Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,97 Ft
Euró
388,58 Ft
Font
454,94 Ft
Bitcoin
51,689 $

Kovács Kokó István az édesapjáról: kilépett a családból, az unokáit sem látta

Mai napig kérdéses számára, apja kitagadta-e őt, az viszont tény, hogy az életének utolsó pár évében nem beszélt vele.

Fotó: MTI/Mohai Balázs
Style

Koós Alexandra

Szerkesztő

Kovács Kokó István őszintén vallott arról, hogy sosem simult el a kapcsolata az édesapjával, s 14 éves koráig nem is emlékszik rá, hogy találkoztak volna. „Nincs apaképem, 14-15 éves koromban visszatért, mert akkor a húgom már megszületett, 4-5 éves volt és akkor odaköltözött egy-másfél évre. Talán ez tette a legrosszabbat a mi kapcsolatunknak, egy 14 éves gyereknek hirtelen megjelenik egy apa, aki megmondja, hogy hányra kell hazajönni, meg beleköt egy csomó mindenbe, az konfliktusokkal jár” – fogalmazott.

Mint mondta, ma már pontosan tudja, hogy egy gyermek haragudhat az apjára, de fordított esetben ez helytelen. Véleménye szerint egy apa felelős azért, amit teremtett, és az a gyermek olyan lesz, amilyenné ő teremtette, s nevelte. „A gyermek magában hordozza a változás lehetőségét, és ő másként gondolkodhat a világról, neki lehet elképzelése arról, hogy az apja egyébként hogy viselkedik, hogy jó apa vagy nem jó apa. De egy apa nem tagadhatja ki a gyermekét” – jelentette ki. „Nem tudom, hogy engem kitagadott-e végülis apám, vagy nem, de én nem beszéltem vele az életének az utolsó pár évében” – vallotta be a Klubrádióban, amelyből a Ripost szemlézett. Soron kívül Valaki megnyerte az Ötöslottó rekordnyereményét, itt vannak a milliárdokat érő nyerőszámok

Az olimpiai bajnok ökölvívó felidézte, 18 évesen önálló lett, elköltözött otthonról, apja mégsem lépett az irányába. Közben eltelt 20 év, de ez alatt az idő alatt a találkozásaik nem jól sikerültek. „Ő továbbra is apaként akart viselkedni egy olyan gyerekkel, akinek ő soha nem volt az apja. Biológiailag igen, de az a fajta apa szerep, amit én most betöltök a családomban a két nagyfiam és a két kisebbik fiamnál, azt a szerepet ő soha nem vállalta” – tette hozzá. Világraszóló sikereiről tudott, még jegyet is kért tőle a meccseire, de azok után sosem beszéltek.

„Az unokáit sem látta, azt se tudta szerintem, hogy én hol lakom Budapesten. Nem volt kapcsolatunk, ő kilépett a családból és a húgom miatt ugyan visszajárt, de se velem se a bátyámmal nem alakult ki kapcsolat” – emlékezett vissza Kovács Kokó István. Hozzáfűzte, gyermekei születése után vágyott volna egy olyan családra, ahol van egy nagypapa és egy nagymama is, de ez másként alakult, fiai nagypapa nélkül nőttek fel.

Az egykori ökölvívó korábban a Madárral, azaz Erdei Zsolttal való barátságáról is beszélt. Megosztotta, hogyan lettek barátok annak idején, s mennyi mindent éltek át együtt, de arra is kitért, miért és hogyan ért véget mindez. Egyúttal arra is fény derült, hogy a történteket mindketten sajnálják, s mára sikerült kibékülniük. „Mindegy, mi történt köztünk, Zsolt évtizedeken át az életem szerves része volt, és ezt nem felejtheti el az ember” – szögezte le a sportoló.